Κόσμος

Γνωστός ισλαμιστής ο δολοφόνος στο Αμβούργο – Είχε κάνει αίτηση για άσυλο

Ο 26χρονος μετανάστης που σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους έξι, από την επίθεση που έκανε χθες με μαχαίρι σε σούπερ μάρκετ του Αμβούργου, ήταν γνωστός στις γερμανικές αρχές ασφαλείας ως ισλαμιστής, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του ομοσπονδιακού κρατιδίου του Αμβούργου.

Ο Άντι Γκρότε δήλωσε στην διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, ότι οι αρχικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον άντρα, έχουν εντοπίσει ότι είχε ζητήσει άσυλο στην Γερμανία, ενώ δεν απελάθηκε καθώς δεν είχε έγγραφα με τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας στο Αμβούργο, Ραλφ Μάρτιν Μέγερ δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι έδρασε μόνος, δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχε συνεργάτες.

Αίτηση ασύλου είχε κάνει ο δράστης

Ο δήμαρχος του Αμβούργου, Όλαφ Σολτς, καταδίκασε την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ εμπορικής συνοικίας της πόλης, χαρακτηρίζοντάς την «απεχθή».

Ο δράστης, που σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους έξι, πιστεύεται ότι υποκινήθηκε από το μίσος του για τη Γερμανία, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

«Είμαι εξοργισμένος από την απεχθή επίθεση που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον ενός κατοίκου του Αμβούργου. Εκείνο που με εξοργίζει περισσότερο είναι ότι ο δράστης φέρεται να είναι κάποιος που αναζητούσε καταφύγιο στην Γερμανία και έστρεψε το μίσος του εναντίον μας».

Ο δράστης, ένας 26χρονος γεννημένος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι αιτών ασύλου στη Γερμανία. Η αρχική του αίτηση είχε απορριφθεί, ενώ η απέλασή του συναντούσε εμπόδια, καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα.

«Αυτοί οι εγκληματίες θέλουν να δηλητηριάσουν την ελεύθερη από φόβο κοινωνία μας, αλλά θα αποτύχουν», είπε χαρακτηριστικά ο Σολτς.

Με πληροφορίες από : ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το