Κόσμος

Γιούνκερ: Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε μεταξύ κρατών και όχι κυβερνήσεων

«H Συμφωνία των Πρεσπών έγινε μεταξύ δύο κρατών και όχι μεταξύ δύο κυβερνήσεων». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στις Βρυξέλλες. Απαντώνατς σε ερώτηση του OPEN TV, ο Πρόεδρος Γιούνκερ τόνισε ότι «οι κυβερνήσεις είναι όργανα του κράτους και στην πολιτική υπάρχει αυτό που λέγεται “συνέχεια”».

Στην ερώτηση για το κατά πόσο ανησυχεί για το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, τόνισε ότι η συμφωνία είναι συμφέρουσα και για τα δύο κράτη και ότι οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται, όμως τα οφέλη για τους πολίτες μένουν.
Γιούνκερ και Ζάεφ συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, σε συνέχεια της πρότασης της Κομισιόν για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας στην ΕΕ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι πλέον το θέμα βρίσκεται μεταξύ των κρατών-μελών και εξέφρασε την ελπίδα να ληφθεί η τελική απόφαση μέσα στο καλοκαίρι.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το