Κόσμος

Γιούνκερ: Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα για το προσφυγικό

ju-708_1

Ξεκάθαρος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο RTL του Λουξεμβούργου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τονίζοντας ότι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δεν είναι σύνορα μίας χώρας, αλλά σύνορα όλης της Ευρώπης.

«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα και άλλες χώρες. Δεν μπορούμε να τις αφήσουμε μόνες τους» συνέχισε ο πρόεδρος τη Κομισιόν ο οποίος σχετικά με την συνεργασία με την Τουρκία είπε: «Εγώ έχω ταχθεί υπέρ της συμφωνίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η χώρα αυτή φιλοξενεί 3 εκατ. Σύρους πρόσφυγες, πολλούς περισσότερους από ό,τι η Ευρώπη, Χρειαζόμαστε την Τουρκία».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για κλείσιμο των συνόρων είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι μια περιοχή στην οποία οι άνθρωποι μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο από τον πόλεμο. «Δεν μπορούμε να του λεμε ότι το σκάφος είναι γεμάτο» , τόνισε.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της πολιτικής Μέρκελ για το προσφυγικό. «Το να βοηθάμε τους ανθρώπους που φεύγουν μακριά από τον πόλεμο και τη φτώχεια είναι ηθική και νομική υποχρέωση της Ευρώπης», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το