Κόσμος

Γιούνκερ: Η κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι έμπειρη στην… επιλογή λέξεων

giounker

Τέλος στο σενάριο Grexit έβαλε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας βέβαια πως είναι αυτονόητη η τήρηση των οικονομικών υποχρεώσεων της Ελλάδας. Ο κ. Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό wirtsaftswoche, υποστήριξε ότι το κλίμα μεταξύ της Ευρώπης και της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να είναι φιλικό και να αποκλιμακωθεί η ένταση.
Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση που κράτησαν οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης απέναντι στους εταίρους και κατά πόσο κρίνονται ως «άπειροι» ή «τολμηροί», ο Γιούνκερ σημείωσε ότι «ακόμα θα πρέπει να περιμένουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε συναντήσει υψηλά επίπεδα εμπειρίας, ωστόσο δεν πρέπει να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα».
«Η κυβέρνηση στην Ελλάδα διαθέτει κατά τεκμήριο το πλέον έμπειρο πολιτικό προσωπικό στην επιλογή λέξεων», σχολίασε δηκτικά ο Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι «εάν ένας πρωθυπουργός μέσα σε μία εβδομάδα δύο φορές με τις δηλώσεις της κυβέρνησής του καταφέρνει να προσβάλει τη Γερμανία, τότε αυτό δεν είναι ένδειξη πολιτικής ικανότητας. Αντίθετα, αναζωπυρώνει τη δυσαρέσκεια του Βερολίνου».
Μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση για ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με αναπτυξιακό χαρακτήρα για την Ελλάδα, ανέφερε. «Θα δουλεύω μέρα και νύχτα ασταμάτητα γι’ αυτό, ώστε να υπάρχει η αναγκαία κοινωνική ισορροπία στην Ελλάδα».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το