Τοπικά

Γιορτή λήξης καλοκαιρινού προγράμματος σχολείου-νηπιαγωγείου «Καμινάδα» – «Ψάχνοντας τους ήχους»

 

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου στο Φίλια Γη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή λήξης του καλοκαιρινού προγράμματος του παιδικού σταθμού.σχολείου- νηπιαγωγείου, «Καμινάδα», παρουσία γονέων και φίλων. Η θεματική του καλοκαιρινού προγράμματος ήταν η «Αργοναυτική Εκστρατεία» με την οποία τα παιδιά ταξίδεψαν ως σύγχρονοι Αργοναύτες, σε ένα ταξίδι γεμάτο πλούσιες περιπέτειες και εμπειρίες.

Η γιορτή λήξης με τίτλο «Ψάχνοντας τους ήχους» ήταν αφιερωμένη στη μουσική, στην παγκόσμια γλώσσα που ενώνει τους ανθρώπους, συγκινεί και συν -κινεί. Με τη μαγική λύρα του Ορφέα, που συντρόφευε τους Αργοναύτες στο ταξίδι τους, ψάξαμε τους αρχέγονους ήχους, τους ήχους της φύσης, τους ήχους που έγιναν νότες στη Βυζαντινή μουσική και μας χάρισαν υπέροχους ψαλμούς και αργότερα τους ήχους της ευρωπαϊκής μουσικής.

Τα παιδιά ανακάλυψαν καινούριους ήχους, ήρθαν σε επαφή με γνώριμους ήχους και δημιούργησαν τη δική τους μουσική, τα δικά τους μουσικά όργανα μέσα σε ένα περιβάλλον χαράς και δημιουργίας. Χορέψαμε με την απολλώνια λύρα και την ποίηση της Σαπφούς και αναπαραστήσαμε αποσπάσματα από το αρχαίο ελληνικό θέατρο. Στη συνέχεια ήρθαμε σε επαφή με τη βυζαντινή μουσική, τον Ρωμανό το μελωδό και την Κασσιανή και έπειτα χορέψαμε σε παραδοσιακούς ρυθμούς. Προχωρήσαμε στο ρεμπέτικο που εξελίχτηκε μέσα από την ελληνική μουσική παράδοση των δημοτικών τραγουδιών . Έπειτα γνωρίσαμε μουσικές του κόσμου και χορέψαμε βαλς σε πριγκιπικά σαλόνια. Στη συνέχεια χορέψαμε σε ρυθμό rock ‘n’ roll, γράψαμε αντιπολεμικά μηνύματα και ξορκίσαμε τον πόλεμο όπως ο John Lennon με το Give peace a chance! Έπειτα κινηθήκαμε σε σύγχρονους ρυθμούς ηλεκτρονικής μουσικής με πολύ κέφι και ζωντάνια!
Οι γονείς και οι φίλοι ψυχαγωγήθηκαν και απόλαυσαν τη γιορτή καμαρώνοντας τα παιδιά τους. Ο κύριος Δημήτρης ο παγωτατζής ήταν εκεί για να μας δροσίσει με υπέροχο παγωτό!
Όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι συνεργάτες μας σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το