Ελλάδα

Γιώργος Μπαμπινιώτης: «Ξαναχτυπά» για το click away στο lockdown

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Μπαμπινιώτης εκφράζει δημόσια τη δυσαρέσκειά του για τη χρήση ξενόφερτων λέξεων. Αφορμή το take away και click away που μπήκαν στην καθημερινότητά μας…
Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι πρέπει να ομιλείται σωστά η ελληνική γλώσσα και γιατί δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση των ξενικών ορολογιών.

«Όσοι “κατάπιαν” το take away, τώρα “καπάκι” θα καταπιούν και το click away! Τους take και τους σήκωσε το take away, τώρα τους click και τους πάτησε το click away! Και ποιος ξέρει τι τους περιμένει λίγο πιο away. Πλακώνει και η μαυρίλα τής Black Friday! Καλά να πάθουν…» σημειώνει στην ανάρτησή του στο Facebook o Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «εμείς (οι ταπεινοί τής γλώσσας μας) θα λέμε «(παραγγγελία) για το σπίτι» το take away και «(παραγγελία) για έξω» το click away. Και θα καταλαβαινόμαστε…»
«Επίσης, -το ξεκαθαρίζω- προσωπικά, έχοντας έντονη την αίσθηση τού χιούμορ και την τάση αυτοσαρκασμού, δεν με θίγουν κάποια άκακα γλωσσικά πειράγματα» συμπληρώνει.
Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν τάσσεται κατά του «καμία ξένη λέξη στην γλώσσα μας» αλλά είναι εναντίον του «κατακλυσμού τής γλώσσας μας από ξένες λέξεις». «Δεν διαφέρουν αυτά;» διερωτάται ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το