Τοπικά

Γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ζητούν οι νεφροπαθείς της Μαγνησίας από τον Κικίλια

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε ιατρικό  και νοσηλευτικό προσωπικό στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Αχιλλοπούλειο ζητούν οι νεφροπαθείς της Μαγνησίας. Στην επιστολή τους τονίζουν:

Ο Σύλλογός μας εδώ και πολύ καιρό επισημαίνει στους αρμόδιους φορείς τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Για το λόγω αυτό ζητούμε την άμεση επίλυση των παραπάνω αιτημάτων. Ο σύλλογός μας αριθμεί 270 μέλη εκ των οποίων, οι 90 ασθενείς κάνουν αιμοκαθάρσεις σε ιδιωτικές κλινικές, 105 στη Μ.Ν.Τ.
Νοσοκομείο Βόλου και καταλαβαίνετε πως οτιδήποτε προκύψει όλοι επισκέπτονται το Νοσοκομείο μας.

Αναφορικά με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ζητούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό: α) έναν επιμελητή ιατρό και β) έναν επικουρικό ιατρό. Η Μ.Τ. Νεφρού σήμερα στελεχώνεται από δύο επιμελητές ιατρούς, έναν επικουρικό και μία γενική ιατρό που τελεί και χρέη γραμματειακής υποστήριξης, για την εξυπηρέτηση 105 αιμοκαθαρόμενων, τους μεταμοσχευμένους και χρόνια πάσχοντες, 30 ασθενείς σε πλύση περιτοναϊκής συν τα έκτακτα. Γίνεται αντιληπτό από την περιγραφείσα κατάσταση η σοβαρότητα του ζητήματος. Ταυτόχρονα ζητάμε την άμεση συντήρηση της Μονάδας για την άψογη λειτουργία της. Ενώ τα προβλήματα υπολειτουργίας των κλινών και της έλλειψης αναλώσιμων υλικών, δεν εκλείπουν από την μονάδα και την καθημερινότητά μας.Επίσης ζητούμε την άμεση πρόσληψη μόνιμων Ιατρών, όλων των ειδικοτήτων, και νοσηλευτικού προσωπικού για όλες τις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Καθημερινά υπάρχουν διαμαρτυρίες ασθενών, νεφροπαθών και μη, για την έλλειψη εξειδικευμένου και μόνιμου προσωπικού.

Τέλος, έχουμε ενημερωθεί για τον επικείμενο τερματισμό των συμβάσεων νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας, σε λίγους μήνες και τότε θα αντιμετωπίζουμε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο σύλλογός μας εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους απομείναντες Ιατρούς (Διευθυντές, επιμελητές, επικουρικούς και ειδικευόμενους και νοσηλευτικό προσωπικό) που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προς εξυπηρέτηση όλων των ασθενών.

Μην ξεχνάτε κ. Υπουργέ, ο Νομός Μαγνησίας αποτελεί πόλο έλξης τουριστών όλο το χρόνο και αντιλαμβάνεστε την αυξημένη επισκεψιμότητα στο Νοσοκομείο μας από πάσχοντες και έκτακτα που κάνουν αναγκαία την επίλυση των ζητημάτων μας”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το