Γάλλοι ερευνητές ανακάλυψαν τον τρόπο να κάνει κάποιος ακόμη κι ένα φθηνό κρασί να έχει καλύτερη γεύση: προσθέτεις τυρί στο μενού.
Σύμφωνα με την έρευνα, ακόμη και να μυρίσεις τυρί πριν γευτείς ένα κρασί, δίνει καλύτερα αρώματα και γεύση στα λευκά και στα κόκκινα κρασιά. Τα λιπαρά που περιέχονται στο τυρί Γκοργκονζόλα και γκριγιέρ, για παράδειγμα, αναδεικνύουν στο στόμα τις τανίνες του κρασιού.
Η έρευνα έγινε από το Κέντρο Γεύσης της πόλης Ντιζόν. Οι ερευνητές ρώτησαν 31 εξπέρ στο κρασί να δοκιμάσουν τέσσερα κόκκινα και λευκά κρασιά, διαφορετικών ποικιλιών. Στη συνέχεια τους πρόσφεραν λίγα τυριά από αγελαδινό, πρόβειο και κατσικίσιο γάλα και τους ζήτησαν να δοκιμάσουν τα κρασιά για μια δεύτερη φορά.
«Χάρη στην έρευνα που κάναμε ανακαλύψαμε ότι η αίσθηση ξινίλας σε ένα κρασί μπορεί να μειωθεί αν φάει κάποιος λίγο τυρί. Και τα τέσσερα τυριά που προτείναμε έδωσαν το ίδιο αποτέλεσμα», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Mara Galmarini. «Εν ολίγοις, αν έχει κάποιος στη διάθεσή του ένα πλατό με τυριά, κάθε κρασί θα αποκτήσει καλύτερη γεύση», κατέληξε.
Πηγή: iefimerida
Μία ενεργή πιστωτική κάρτα βρήκαν και παρέδωσαν δύο μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 18ου Δημοτικού…
Από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου αναφέρει: Ενόψει των πρόσφατων καιρικών συνθηκών, ανακοινώνεται ότι…
Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 18.00 Ελλάδα-Ολλανδία -Ζ- (Ευρωπαϊκό…
Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 4χρονος από τα Μέγαρα που υπέστη άγριο ξυλοδαρμό…
Στην αντεπίθεση πέρασε ο τέως δήμαρχος Αλμυρού και επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Πρωτοβουλία» Βαγγέλης…
Μικρή αύξηση 10% σημειώθηκε στις τιμές των εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου από την…