Τοπικά

Βόλος:Μαθητές βρήκαν και παρέδωσαν ενεργή πιστωτική κάρτα

Μία ενεργή πιστωτική κάρτα βρήκαν και παρέδωσαν δύο μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 18ου Δημοτικού Βόλου στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων αναδεικνύοντας με αυτή την πράξη τους στη σχολική κοινότητα την αξία της ηθικής.
Οι μαθητές προσερχόμενοι χθες το πρωί στο σχολείο βρήκαν στο δρόμο μια ενεργή πιστωτική κάρτα VISA τράπεζας η οποία προφανώς από κάποιον περαστικό είχε πέσει. Αμέσως την πήραν και αντιλαμβανόμενοι πως κάποιος συμπολίτης την έχει χάσει και πρέπει με κάποιον τρόπο να του αποδοθεί, αποφάσισαν να ενημερώσουν άμεσα τους εκπαιδευτικούς τους.
Έτσι φτάνοντας στο σχολείο ανέβηκαν γρήγορα στο γραφείο των δασκάλων και την παρέδωσαν. Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες τους συνεχάρησαν για αυτή τους την πρωτοβουλία. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία που μετέβη στο σχολείο και παρέλαβε την κάρτα.
Ευχή της σχολικής κοινότητας είναι να βρεθεί ο άνθρωπος που έχασε την τραπεζική κάρτα η οποία μάλιστα ήταν και ενεργή, οπότε είχε ιδιαίτερη αξία για τον χρήστη.
Οι δύο μαθητές της ΣΤ’ Τάξης Βασίλης Μ. και Βαγγέλης Κ. ανέφεραν ότι δεν σκέφτηκαν σε καμία περίπτωση να κάνουν κάτι διαφορετικό από το να δώσουν την κάρτα που βρήκαν τυχαία στον δρόμο. Η απόφαση τους από την αρχή ήταν να παραδώσουν την κάρτα και να την βρει ο συμπολίτης που την έχασε.
Σε μια περίοδο που τα σχολεία προσπαθούν να επανέλθουν μετά τις δυσκολίες της πανδημίας αλλά και των κοινωνικών αδιεξόδων που καθρεπτίζονται και στις σχολικές κοινότητες, τέτοιες πράξεις γεμίζουν μαθητές και εκπαιδευτικούς με ελπίδα.
Γι’ αυτό, όπως αναφέρθηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου «Τέτοιες ενέργειες μας κάνουν υπερήφανους. Φαίνεται ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα για όλους μας…».
Η σπουδαία πράξη των μαθητών αναμένεται να μνημονευτεί σήμερα το πρωί στους άλλους μαθητές του σχολείου, πριν εισέλθουν στις αίθουσες το πρωί για μάθημα, ώστε να υπάρξουν και μιμητές.
Ο διευθυντής του 18ου Δημοτικού κ. Στέργιος Θανασάκης επισήμανε πως τέτοιες πράξεις των μαθητών τιμούν την Ελλάδα και το εκπαιδευτικό σύστημα. Πολλά συγχαρητήρια. Να τους χαίρονται οι γονείς τους».

Share
Ετικέτες: μαθητές

Πρόσφατα άρθρα

Αξιοποίηση και Ανάδειξη Κεντρικού Πηλίου και Ευρύτερης Περιοχής Ανώνυμος Εταιρία «ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ Α.Ε.»

Από την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου αναφέρει: Ενόψει των πρόσφατων καιρικών συνθηκών, ανακοινώνεται ότι…

11 Ιανουαρίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης 11/1

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 18.00 Ελλάδα-Ολλανδία -Ζ- (Ευρωπαϊκό…

11 Ιανουαρίου 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 4χρονος που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 4χρονος από τα Μέγαρα που υπέστη άγριο ξυλοδαρμό…

11 Ιανουαρίου 2024

Σκληρή απάντηση του τέως δημάρχου Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκου στον νυν Δημ. Εσερίδη

  Στην αντεπίθεση πέρασε ο τέως δήμαρχος Αλμυρού και επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Πρωτοβουλία» Βαγγέλης…

11 Ιανουαρίου 2024

Αύξηση 10% στις τιμές των εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου

  Μικρή αύξηση 10% σημειώθηκε στις τιμές των εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου από την…

11 Ιανουαρίου 2024

Το σκοτεινό παρελθόν του 39χρονου συντρόφου της Γεωργίας με 45 δικογραφίες εις βάρος του

Το οδυνηρό έργο της ταφής θα υποστούν σήμερα το πρωί οι γονείς, οι συγγενείς και…

11 Ιανουαρίου 2024