Τοπικά

Αύξηση 10% στις τιμές των εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου

 

Μικρή αύξηση 10% σημειώθηκε στις τιμές των εισιτηρίων του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου από την 1η Ιανουαρίου λόγω των αντίστοιχων υψηλών αυξήσεων στα υλικά, τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούνται για τη μετακίνηση των λεωφορείων, αλλά και σε άλλα είδη που επηρεάστηκαν από την ακρίβεια.
Η νέα χρονιά σηματοδοτεί για το Αστικό ΚΤΕΛ την όλο και μεγαλύτερη στροφή στην κανονικότητα μετά τις δυσκολίες της πανδημίας και την πτώση της επιβατικής κίνησης στα δύσκολα χρόνια του κορωνοϊού.
«Συγκρίνοντας με το 2019 που ήταν η τελευταία χρονιά κανονικότητας πριν την έλευση της πανδημίας, το 2023 ως προς τις πληρότητες με τους επιβάτες ήμασταν 25% πιο κάτω» τόνισε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός και πρόσθεσε πως «ελπίζουμε εντός του 2024 να επανέλθουμε σε εκείνα τα επίπεδα, καθώς βλέπουμε ότι χρόνο με τον χρόνο ανακάμπτει η επιβατική κίνηση. Συνεχώς βελτιώνουμε το δίκτυο της αστικής συγκοινωνίας, ενώ διαθέτουμε ένα σύγχρονο στόλο λεωφορείων».
Στα 56 ανέρχονται τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ με 150 περίπου εργαζόμενους. Η επιχείρηση έχει επενδύσει ιδιαίτερα στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ώστε οι επιβάτες να εξυπηρετούνται και να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο, πότε γίνονται τα δρομολόγια.
Τα τελευταία χρόνια με τις αυξήσεις των υλικών, των ανταλλακτικών, του πετρελαίου κίνησης, αλλά και τον πληθωρισμό, τα κόστη λειτουργίας αυξήθηκαν.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ΚΤΕΛ πανελλαδικά, αστικά και υπεραστικά, να προβούν σε αυξήσεις τιμών.
«Οι τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά 10% εδώ και μερικές μέρες» ανέφερε ο κ. Ευαγγελινός προσθέτοντας πως «είναι μια μικρή αύξηση δεδομένου όλα τα υλικά, όπως λάστιχα και άλλα που χρησιμοποιούνται από τα λεωφορεία, έχουν αυξηθεί κατά 40%. Γενικότερα είχαν να γίνουν αυξήσεις στις τιμές κοντά στα δεκατέσσερα χρόνια. Έτσι για τα εισιτήρια η αύξηση αντιστοιχεί στα δέκα ευρώ. Για παράδειγμα το εισιτήριο της απλής διαδρομής από το 1,10 ευρώ αυξήθηκε στο 1,20 ευρώ».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν και κατηγορίες που είδαν τις τιμές των εισιτηρίων να μειώνονται, όπως οι τρίτεκνοι.
Παράλληλα εκτιμάται ότι αυτή η μικρή αύξηση στις τιμές, δεν θα επηρεάσει αρνητικά την επιβατική κίνηση, καθώς οι πολίτες γνωρίζουν ότι με τα λεωφορεία μπορούν να μεταβαίνουν στους προορισμούς σύντομα, με ασφάλεια και σε ένα καθαρό περιβάλλον. Παράλληλα γνωρίζουν ότι το λεωφορείο μέσω της μείωσης της μετακίνησης Ι.Χ. συμβάλλει στη βελτίωση του περιβάλλοντος, ενώ υπάρχουν τακτικά δρομολόγια και με συνέπεια.
Επίσης τόνισε πως κοντά στους 6.000 μικροί και μεγάλοι έκαναν βόλτα με το τρενάκι στις μέρες των Χριστουγέννων που για ακόμη μια χρονιά έθεσε σε λειτουργία το Αστικό ΚΤΕΛ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βόλος: Νεαρός έκλεβε δίκυκλα και τα “διέλυε” – Βρέθηκαν εξαρτήματα και όπλο

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 20χρονος, διότι,…

12 Μαρτίου 2024

Προϋπολογισμός 14,4 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑ Αλμυρού το 2024

  Στα 14.480.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός εσόδων - εξόδων έτους 2024 της ΔΕΥΑ Αλμυρού,…

12 Μαρτίου 2024

Boeing 737 Max: «Δεκάδες» προβλήματα στην παραγωγή του βρήκε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ

Έλεγχοι της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA) στη διαδικασία παραγωγής του επιβατικού αεροσκάφους 737 Max…

12 Μαρτίου 2024

Γυναίκα πρώην μπόντι-μπίλντερ καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της

Ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλει μία γυναίκα στο protothema.gr. Η νεαρή γυναίκα, πρώην μπόντι-μπιλντερ…

12 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 12/3

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 1 22.00 Λεπτό προς…

12 Μαρτίου 2024

Στη γραμμή των Σποράδων επιστρέφει το SUPERSTAR

Πλώρη για το λιμάνι του Βόλου αναμένεται να βάλει μέσα στις επόμενες ώρες, το SUPERSTAR,…

12 Μαρτίου 2024