Τοπικά

Για τέσσερις ώρες μάθημα στο 4ο Λύκειο Βόλου

Τις τέσσερις πρώτες ώρες πραγματοποιήθηκαν μαθήματα στο 4ο Λύκειο Βόλου σήμερα λόγω του υπερβολικού ψύχους και τη μη επαρκούς θέρμανσης των χώρων του σχολείου, όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Ιωαννίδης. Αναφέρει ειδικότερα ότι «η παλαιότητα του καυστήρα, των σωληνώσεων και των σωμάτων θέρμανσης, δεν επιτρέπει την χρήση και την υπερθέρμανση τους πάνω από ορισμένο χρονικό διάστημα γιατί δημιουργεί όρους επικινδυνότητας, όπως είχε συμβεί δύο χρόνια πριν με την έκρηξη σωλήνα στον χώρο του γυμναστηρίου αλλά και τον θρυμματισμό δεκάδων σωμάτων έκτοτε. Ως εκ τούτου, το σχολικό συγκρότημα είναι αδύνατο με δεδομένη την υγρασία και το κρύο που συσσωρεύτηκαν λόγω διακοπών, αλλά και των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν να θερμανθεί επαρκώς. Με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ο σύλλογος προχώρησε σήμερα στην λήψη και επικύρωση της παραπάνω απόφασης».

Με αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, μετά από 4 ή 5 ώρες μαθήματος αποχώρησαν οι μαθητές στο Γυμνάσιο Ιωλκού και στο 3ο ΓΕΛ Βόλου.
Κανονικά λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία με έδρα τους Δήμους Βόλου και Ρήγα Φεραίου.  Σημειώνεται ότι τα σχολεία δεν λειτουργούν στα νησιά των Σποράδων και στους Δήμους Νοτίου Πηλίου,  Αλμυρού και Ζαγοράς Μουρεσίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το