Τοπικά

Για συκοφαντική δυσφήμιση καταδικάστηκε ο δήμαρχος Βόλου

 

Για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μηνύσεις των μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών και νυν δημοτικών συμβούλων Μάρκου Βαξεβανόπουλου και Στέλιου Λημνιού, καταδικάστηκε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος με αφορμή τηλεοπτικές του δηλώσεις στις 12 Νοεμβρίου 2018 ότι οι δραστηριότητές τους για την αέρια ρύπανση γίνονται για να πάρουν «χαρτζιλίκι» από την ΑΓΕΤ.
Η υπόθεση, ξεκίνησε από τις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του δημάρχου, ανέφεραν ότι ο κ. Μπέος δεν τέλεσε την πράξη για την οποία κατηγορείται και ζήτησαν την απαλλαγή του, ωστόσο δεν έγινε δεκτό.
Συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας ήταν οι κ.κ. Νίκος Παπαπέτρος και Νίκος Μόσχος.
Μετά το πέρας της υπόθεσης, ο κ. Παπαπέτρος σε δηλώσεις του στη «Θ» ανέφερε «Οι εντολείς μου αισθάνονται ικανοποιημένοι διότι αποδείχθηκε ότι οι τηλεοπτικές δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, αναφορικά με την δήθεν επιδίωξή τους για να εισπράξουν «χαρτζιλίκι» από την ΑΓΕΤ, μέσω των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, ήταν απολύτως ψευδείς και προσβλητικές για το πρόσωπό τους. Έτσι για την προσβολή στον καθέναν από αυτούς, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και κατά συγχώνευση συνολική ποινή εννέα μηνών. Ως επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, εύχομαι ο δημόσιος λόγος να μην έχει χαρακτηριστικά ύβρεων, και να διεξάγεται σε πολιτισμένο περιβάλλον, με βάσει τα προβαλλόμενα επιχειρήματα κι όχι τα προσωπικά χαρακτηριστικά των συμβούλων».

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το