Ροή

Για πρώτη φορά στα καλλιστεία της Μις Αμερική μια ομοφυλόφιλη

Τα προβλήματα των ομοφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ θα έρθουν στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια του αποψινού διαγωνισμού Μις Αμερική, καθώς για πρώτη φορά το στέμμα της ωραιότερης Αμερικανίδας διεκδικεί μία κοπέλα που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι λεσβία.

«Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την προβολή των προβλημάτων μας», δήλωσε η 23χρονη Έιριν Οφλάχερτι, η οποία κατέχει τον τίτλο της Μις Μισούρι από τον Ιούνιο και θα συμμετάσχει στον αποψινό τελικό του 95ου διαγωνισμού ομορφιάς για την ανάδειξη της Μις Αμερική.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να παίρνω μέρος σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, δηλώνοντας ανοιχτά το ποια είμαι και να είμαι περήφανη που ανήκω στη ΛΟΑΤ κοινότητα», τόνισε.

Δήλωσε ακόμα πως εφόσον είναι η νικήτρια του διαγωνισμού θα ασχοληθεί με την πρόληψη των αυτοκτονιών, που είναι δυσανάλογα περισσότερες για τους ομοφυλόφιλους, αμφισεξουαλικούς και τρανσέξουαλ νέους. Μάλιστα, όταν δεν διαγωνίζεται η Οφλάχερτι προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της για την πρόληψη των αυτοκτονιών στη ΛΟΑΤ κοινότητα, ενώ έχει και ένα κατάστημα με ρούχα.

Σύμφωνα με το Reuters η υποψήφια Μις Αμερική θέλει να αφιερωθεί στην πρόληψη κατά των αυτοκτονιών στους ομοφυλόφιλους νέους όχι μόνο γιατί η ίδια είναι λεσβία, αλλά κι επειδή ένας στενός της φίλος αυτοκτόνησε όταν ήταν 13 χρόνων.

«Συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν ενδείξεις για αυτό που σκόπευε να κάνει ο φίλος μου. Γι’ αυτό κι έβαλα στόχο να εκπαιδευτώ ώστε να διακρίνω αυτά τα σημάδια που μπορούν να δείχνουν ότι ένα άτομα σκοπεύει να αυτοκτονήσει και να κάνω ό,τι μπορώ για να το εμποδίσω», δήλωσε η 23χρονη Μις Μισούρι.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το συγκινητικό ευχαριστώ της μητέρας της 21χρονης Έμμας μετά την καταδίκη του 27χρονου: «Γίνατε η φωνή μας»

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η μητέρα της 21χρονης Έμμας Καρυωτάκη μετά την απόφαση του δικαστηρίου…

3 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδια και προσωρινή διακοπή στο Βόλος-Ολυμπιακός

Μεγάλη ένταση και προσωρινή διακοπή στην αναμέτρηση Βόλος-Ολυμπιακός στο Πανθεσσαλικό. Στο 94ο λεπτό, με το…

3 Δεκεμβρίου 2023

Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία: Ποιος είναι ο 26χρονος δράστης που σκότωσε τουρίστα – Γνωστός στις Αρχές από το 2016 με μια καταδίκη

Ακόμη ένα τρομοκρατικό χτύπημα έχει συνταράξει την Γαλλία, όταν ένας 26χρονος Γάλλος, εξτρεμιστής μουσουλμάνος εξαπέλυσε…

3 Δεκεμβρίου 2023

Απίστευτο συμβάν στη Βούλα: 76χρονη κατήγγειλε τηλεφωνική απάτη σε βάρος της – Της πήραν 130.000 ευρώ

Μια 76χρονη κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, ότι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής…

3 Δεκεμβρίου 2023

Μύηση στην καθημερινότητα ατόμων με αναπηρία όρασης- Μαθητές 3ο Γυμνασίου Βόλου σε δράσεις ευαισθητοποίησης με «Μάγνητες Τυφλούς»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ίσες ευκαιρίες μάθησης για ισότιμη και αξιοπρεπή ζωή – Παρουσίαση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ενόψει αυριανής εκδήλωσης

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου ζητεί τη συμμετοχή όλων στην εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο αύριο Δευτέρα 4…

3 Δεκεμβρίου 2023