Επιστήμη, Θ Plus

Για πρώτη φορά: Επιστήμονες κλωνοποίησαν μαϊμούδες (video)

Επιστήμονες πέτυχαν να κλωνοποιήσουν μαϊμού για πρώτη φορά στην ιστορία, χαράζοντας νέα, αχαρτογράφητα πάντως, μονοπάτια στην επιστήμη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιστημονικής ομάδας της κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στη Σαγκάη, εφαρμόστηκε μέθοδος αντίστοιχη με εκείνης που εφαρμόστηκε για να κλωνοποιηθεί το διάσημο πρόβατο, η Ντόλι.

Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που κλωνοποιούντα μαϊμούδες, ωστόσο από το 1996 οι επιστήμονες είχαν πετύχει την κλωνοποίηση διαφόρων ζώων, όπως γουρούνια, σκύλους, γάτες και άλλα. Τι δεν είχε γίνει; Η κλωνοποίηση μωρών από τα λεγόμενα κυρίαρχα θηλαστικά, όπως είναι οι πίθηκοι, οι μαϊμούδες και οι άνθρωποι.

Οι δύο πρώτες μαϊμούδες που κλωνοποιήθηκαν είναι θηλυκές, ηλικίας 7 και 8 εβδομάδων και ονομάζονται Zhong Zhong και Hua Hua.

«Ήταν ένα μακρύ ταξίδι, αλλά τελικά τα καταφέραμε», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, ο οποίος διευκρίνισε ότι αν και ο στόχος τους δεν ήταν η κλωνοποίηση μαϊμούδων, αλλά ανθρώπων, δεν τους επετράπη η έρευνα, καθώς η παγκόσμια κοινότητα απέρριψε την κλωνοποιηση ανθρώπων για «ηθικούς λόγους».

Χρειάστηκαν συνολικά 127 «αυγά», πριν προκύψουν τα δύο μικρά μαϊμουδάκια, ενώ η κλωνοποίηση δεν προήλθε από ενήλικη μαϊμού, αλλά από DNA εμβρύου.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το