Τοπικά

Για ποιο λόγο ο 45χρονος Άγγλος βούτηξε στη θάλασσα από το …κρουαζιερόπλοιο «Horizon» πριν αυτό καταπλεύσει στο Βόλο

Τύχη βουνό είχε ο Άγγλος επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου «Horizon», που χθες τα ξημερώματα βούτηξε κυριολεκτικά από το κατάστρωμα του σκάφους στη θάλασσα, χωρίς να πάθει το παραμικρό, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες πληροφορίες.

Ο 45χρονος επιβάτης φέρεται να βούτηξε από ύψος 15 μέτρων περίπου, μέσα στη νύχτα, χωρίς ορατότητα και ευτυχώς εκείνη την ώρα η θάλασσα ήταν ήρεμη, με αποτέλεσμα να βρεθεί μέσα σε ελάχιστη ώρα από τους διασώστες του πλοίου, που έσπευσαν με βάρκες σε περισυλλογή του.
Το περιστατικό είναι σπάνιο στα ναυτικά χρονικά της περιοχής και σύμφωνα με γνώστες της θάλασσας και λιμενικούς, στο 95% των περιπτώσεων, άνθρωποι που πέφτουν στη θάλασσα τη νύχτα, δεν ανευρίσκονται σώοι.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες γύρω στις 3.30’ τα ξημερώματα στο πρώτο κατάστρωμα του κρουαζιερόπλοιου «Horizon», που φέτος κάνει κατάπλους στο λιμάνι του Βόλου. Το πλοίο έπλεε εκείνη την ώρα μεταξύ Ευβοίας, Σκιάθου και Νοτίου Πηλίου, με προορισμό το λιμάνι του Βόλου, όπου «έδεσε» στις 9 χθες το πρωί.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο 45χρονος Άγγλος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστρωμα με τη σύντροφό του και κάποια στιγμή είχαν έντονη λεκτική αντιπαράθεση. Κατά μία πληροφορία ο 45χρονος φέρεται να είχε καταναλώσει αλκοολούχο ποτό. Ξαφνικά έκανε βουτιά, που θα την ζήλευε και ο καλύτερος καταδύτης και βρέθηκε στη θάλασσα μέσα στο σκοτάδι, από ύψος 15 μέτρων περίπου… Άνδρες του πληρώματος, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κατάστρωμα, όπως και άλλοι επιβάτες του σκάφους, ενημέρωσαν τον καπετάνιο για τη βουτιά ανθρώπου στη θάλασσα, με αποτέλεσμα εκείνος να διακόψει την πορεία του πλοίου και να σημάνει συναγερμό. Το πλοίο έκανε στροφή, ενώ αμέσως έπεσαν στη θάλασσα βάρκες, ενώ κινητοποιήθηκε και το Λιμενικό Σώμα και ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΥΕΝ, που διέταξε να απογειωθεί ελικόπτερο… Τελικά και ύστερα από μισή ώρα περίπου, βρέθηκε ο 45χρονος, σώος και αβλαβής και επιβιβάστηκε στο σκάφος, ενώ νοσηλεύτηκε στο ιατρείο του κρουαζιερόπλοιου. Μόλις αυτό «έδεσε» στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί προληπτικά σε ιατρικές εξετάσεις.
Φέρεται να δήλωσε στους λιμενικούς πως «ήμουνα μεθυσμένος, δεν πρόσεξα και έπεσα». Μάλιστα η βουτιά φέρεται να καταγράφηκε και από κάμερα ασφάλειας του σκάφους…
Το πλοίο «Horizon» με σημαία Μάλτας, μεταφέρει 1.600 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων και έχει 614 άτομα πλήρωμα και απέπλευσε για Χανιά στις 9 χθες το βράδυ. Ωστόσο ο 45χρονος Άγγλος με τη σύντροφό του δεν επιβιβάστηκαν στο πλοίο, καθώς η εμπειρία που είχαν φαίνεται πως ήταν τραυματική…

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το φετινό Ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Ρ. Φεραίου Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου…

23 Δεκεμβρίου 2023

Εισαγγελέας που εργαζόταν από το σπίτι ζητά 1,1 εκατ. ευρώ αποζημίωση επειδή της υπέδειξαν εθελουσία έξοδο

Γυναίκα εισαγγελέας εργαζόταν με καθεστώς μερικής απασχόλησης, καθώς δεν πήγαινε στην Εισαγγελία και δεν ανέβαινε…

23 Δεκεμβρίου 2023

Εργάτης σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα της δουλειάς

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 11 πρωί του Σαββάτου (23/12) στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου, όπου ένας…

23 Δεκεμβρίου 2023

Γκάζι: Νέο βίντεο από το αιματηρό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς

Στη δημοσιότητα ήρθε ένα νέο βίντεο από το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Γκάζι που…

23 Δεκεμβρίου 2023

Νέα στοιχεία για τον μακελάρη της Πράγας: Μετέφερε τα όπλα σε θήκη κιθάρας – Πώς σώθηκε η μητέρα του

Βυθισμένη στο πένθος είναι η Τσεχία μετά τη φονική επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην…

23 Δεκεμβρίου 2023