Πολιτισμός

Για 4η χρονιά φέτος το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» στη Σκόπελο

festibal

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» διοργανώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά φέτος στη Σκόπελο.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από το 2013 και αποτελεί πλέον σταθμό για την τουριστική κίνηση του νησιού. Πάνω από 600 χορευτές καταφθάνουν στο νησί κάθε χρόνο, ενώ οι θεατές ξεπερνούν τους 7.000. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του European Association of Folklore Festivals και του Δήμου Σκοπέλου.
Οι λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσουν οι διοργανωτές του το Σάββατο 21 Μαΐου και ώρα 12:00, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.
Επίσης, την ίδια ημέρα, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί δίωρο σεμινάριο με θέμα “Πολιτιστικός προγραμματισμός στην τρέχουσα συγκυρία: πόλεις και πολίτες για τον πολιτισμό”. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση του πλαισίου για την διαμόρφωση της στρατηγικής πολιτισμού σε επίπεδο πόλης, την ανάπτυξη των συνεργασιών για την προώθηση του πολιτιστικού τομέα, το συντονισμό των ενεργειών μεταξύ δήμων και κοινωνίας πολιτών.
Απευθύνεται σε αιρετούς και στελέχη ΟΤΑ που απασχολούνται στον πολιτιστικό τομέα, σε εκπροσώπους εθελοντικών, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων του πολιτιστικού τομέα, σε εργαζόμενους ή εκπροσώπους κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, σε ενεργούς πολίτες που αγαπούν τον πολιτισμό, σε ανέργους που επιθυμούν να απασχοληθούν ή να αναλάβουν επιχειρηματική δραστηριότητα στον πολιτιστικό τομέα.
Η συνέντευξη Τύπου, όπως και το σεμινάριο, γίνονται στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας, το οποίο διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” και το Money Show.
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Πλέγμα, με έδρα την Σκόπελο, αναπτύσσει δραστηριότητα στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης, στοχεύοντας στην πολιτιστική δικτύωση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω της διοργάνωσης πολιτιστικών δραστηριοτήτων, σεμιναρίων και εργαστηρίων, θεατρικών παραστάσεων καθώς και εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και τουριστικών εκδηλώσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το