Κόσμος

Γερμανία: Πιθανός τζιχαντιστής συνελήφθη σε καταυλισμό προσφύγων

tz-708_44

Πρόσφυγα από τη Συρία ο οποίος πιστεύεται ότι συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε η γερμανική Αστυνομία σε καταυλισμό προσφύγων στην περιοχή Ούνα-Μάσεν, όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal».

Ο συλληφθείς ονομάζεται Λέεθ Αμπντελχμίντ – όμως είχε καταγραφεί στον καταυλισμό στις 2 Δεκεμβρίου ως Λέεθ Αλρτζάμπ – και φέρεται να συνδέεται με κάποιο τρόπο με τους  τζιχαντιστές, όπως δήλωσε η εισαγγελέας του Ντόρτμουντ, Σόνια Φρόντερμαν.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν ο συλληφθείς εμπλέκεται σε τρομοκρατική δράση στη Γερμανία ή γενικότερα την Ευρώπη, ούτε έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για τη φερόμενη σύνδεσή του με το ISIS

Πηγές της WSJ στη συριακή αντιπολίτευση ανέφεραν πως γνωρίζουν τον Αμπντελχμίντ ως Αμπντούλ Χαμίντ και τον περιέγραψαν ως αξιωματούχο μεσαίας βαθμίδας του Ισλαμικού Κράτους, που ήταν ιδιαίτερα ενεργός στην πετρελαιοπαραγωγό επαρχία Ντείρ αλ-Ζορ.

Οι αντικαθεστωτικοί δήλωσαν ακόμα ότι ο συλληφθείς ήταν υπεύθυνος για επιχείρηση μεταφοράς χρημάτων για λογαριασμό των τζιχαντιστών, αλλά και αρμόδιος για τη λαθραία μεταφορά φαρμακευτικού υλικού και πυρομαχικών μέσω Τουρκίας.

Η εισαγγελέας Φρόντερμαν συμπλήρωσε πως οι γερμανικές Αρχές ενημερώθηκαν για τον ύποπτο χάρις σε καταγγελία ενός άλλου Σύρου, ο οποίος διάβασε ένα άρθρο που συνδέει τον Αμπντελχμίντ με το ISIS.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το