Ελλάδα

Γεωργιάδης: «Αν υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας θα λάβουμε σκληρότερα μέτρα»

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τους νέους και τις νέες που εμβολιάζονται, αλλά και την ανησυχία για τα ποσοστά του συνολικού προγράμματος εμβολιασμών, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.
Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, τα υπόλοιπα μέτρα και οι αυξημένες «ελευθερίες» για τους πλήρως εμβολιασμένους αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς ακόμα βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων από τους αρμόδιους φορείς και δεν έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις.

«Συζητούμε ασφαλώς ότι οι εμβολιασμένοι θα έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες κίνησης και παρουσίας σε χώρους απ’ ότι οι μη εμβολιασμένοι» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό δεν θα συμβεί τιμωρητικά για τους μη εμβολιασμένους, αλλά λόγω δυνατοτήτων για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.
Για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο lockdown από το φθινόπωρο, ο κ. Γεωργιάδης -αφού χτύπησε… ξύλο- υποστήριξε πως «δεν περνά από το μυαλό μου τέτοιο ενδεχόμενο πλέον». «Ωστόσο, ως κυβέρνηση εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και αν υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας θα λάβουμε σκληρότερα μέτρα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης έκανε έκκληση και επίκληση στο συναίσθημα και τη λογική των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ώστε να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. «Κατανοούμε τον φόβο τους, κανένας μας δεν πήγε να κάνει το εμβόλιο χωρίς καμία ανθρώπινη ανησυχία, όμως η ανθρωπότητα δεν έχει άλλη ασπίδα πλην του εμβολίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αναφέρθηκε στα όσα ακούγονται για τις θεραπείες με τα μονοκλωνικά αντισώματα, υποστηρίζοντας ότι το φθηνότερο εμβόλιο κοστίζει 1,50 ευρώ και το ακριβότερο 14 ευρώ, ενώ οι συγκεκριμένες θεραπείες κοστίζουν 10.000 ευρώ. «’Αρα, προφανώς κάποιος που θέλει να βγάλει λεφτά για τις εταιρείες θα πάει στα αντισώματα και όχι στα εμβόλια» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι οι θεραπείες με τα μονοκλωνικά αντισώματα έχουν μικρότερο ποσοστό επιτυχίας σε σύγκριση με τα εμβόλια.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν εξετάζεται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων η επαναφορά της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. «Αυτή τη στιγμή δεν το εξετάζουμε, αλλά εάν έρθει και εδώ η μετάλλαξη “Δέλτα” δεν νομίζω ότι θα έχουμε πολύ διαφορετικά εργαλεία να χρησιμοποιήσουμε. Ακόμα στην Ελλάδα η συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν έχει επικρατήσει» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
«Είναι στο χέρι μας. Είναι η πρώτη φορά που τη μοίρα μας, το τι θέλουμε να συμβεί στ’ αλήθεια στη χώρα μας, το αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το