Ελλάδα

Γεννηματά: Πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια παύει να προστατεύεται η πρώτη κατοικία

gennimata

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης αναφορικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα Mega”.

Μιλώντας στο ΜEGA, αναφορικά με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «δραματική εξέλιξη», ενώ τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά, μετά από πέντε χρόνια, που παύει να ισχύει και να προστατεύεται. «Θυμάμαι αυτά που έλεγε προσωπικά ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ‘κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’ και βλέπω ότι μετά από πέντε χρόνια που το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε τα σπίτια των ανθρώπων γιατί δεν υπάρχει νόμος Κατσέλη, υπάρχει νόμος ΠΑΣΟΚ, ερχόμαστε σήμερα και δεν υπάρχει καμία προστασία για μεσαία και φτωχά νοικοκυριά», είπε η κ. Γεννηματά.

«Αυτή δεν είναι αριστερά, είναι μια κυβέρνηση συμβιβασμένη, αναποτελεσματική που δέχεται άνευ όρων ό,τι της ζητείται», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και την κατηγόρησε για δημαγωγία, λαϊκισμό και ψέματα, «που έχουν κοντά ποδάρια», όπως είπε, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι σιγά σιγά οι Έλληνες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ποια είναι η πραγματικότητα.

Νωρίτερα η κ. Γεννηματά είχε κάνει λόγο για κυβέρνηση που «οδηγεί αυτή τη στιγμή την Ελλάδα σε ένα διαρκές αδιέξοδο, κάνοντας συνεχώς υποχωρήσεις ακριβώς γιατί δεν έχει την ικανότητα, δεν έχει στελέχη, δεν έχει τη γνώση, είναι αδαείς και αναποτελεσματικοί». Το Grexit είναι παρκαρισμένο στην αυλή μας και πλέον είναι φανερό ότι υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος με τις διαρκείς υποχωρήσεις της κυβέρνησης να έχουμε κοινωνικές εντάσεις, υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι “είναι απολύτως υπεύθυνος ο κ. Τσίπρας προσωπικά και η κυβέρνησή του και για τα δύο”.

«Ψηφίσαμε τη συμφωνία το καλοκαίρι γιατί βρεθήκαμε απέναντι στο Grexit με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και των χειρισμών της», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι το κόμμα της το καλοκαίρι ψήφισε την συμφωνία. «Την ψηφίσαμε για να διατηρήσουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο που το θεωρούμε εθνικό κεκτημένο».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση, η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι “δεκανίκι” ή “ρεζέρβα” κανενός, “γιατί, όπως είπε, η χώρα δεν χρειάζεται ευκαιριακές συμφωνίες και δεν έχουμε καμία διάθεση να γίνουμε συνυπεύθυνοι σε αυτό που βλέπουμε σήμερα”.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το