Τοπικά

Γεμάτα από κόσμο μπαράκια και νυχτερινά κέντρα στον Βόλο

Σε μεταβατική περίοδο βρίσκεται η εστίαση, με τους καταστηματάρχες του Βόλου να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τόσο τους εσωτερικούς – για τους εμβολιασμένους, όσο και τους εξωτερικούς χώρους – για τους ανεμβολίαστους, προκειμένου να «ζεσταθεί» λίγο η τσέπη τους και να δούνε κόσμο στα μαγαζιά τους.
Υπενθυμίζεται ότι, από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, ισχύουν νέα μέτρα όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο, καθώς οι εμβολιασμένοι μπορούν να διασκεδάσουν, όπως έκαναν και στην προ κορωνοϊού περίοδο. Εστιατόρια, μπαρ και χώροι ψυχαγωγίας θα έχουν μουσική, οι θαμώνες θα μπορούν να είναι και όρθιοι, ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τους εμβολιασμένους. Το προσωπικό φορά μάσκες, και τηρεί τα μέτρα προστασίας, ενώ όσον αφορά στους μικτούς χώρους διασκέδασης ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας κ. Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε ότι το περασμένο Σάββατο, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων «γέμισαν» από κόσμο και κυρίως νεαρές ηλικίες, μπαράκια και νυχτερινά κέντρα στον Βόλο. «Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο ακόμη οι καταστηματάρχες. Είναι και ο καιρός περίεργος με τις θερμοκρασίες, αλλά για πρώτο Σάββατο πήγε πολύ καλά κι είχαν κίνηση τα μαγαζιά του Βόλου» δήλωσε και συνέχισε «Όσο ο καιρός θα χειμωνιάζει και οι θερμοκρασίες θα πέφτουν, εκεί θα δούμε πώς θα πάει η κίνηση. Οι κλειστοί χώροι πάντως των καταστημάτων το Σάββατο ήταν γεμάτοι, ενώ και στους εξωτερικούς κάθονταν παρέες χωρίς να δημιουργούνται θέματα. Γυρίσαμε σε κάποιο βαθμό στην προηγούμενη πραγματικότητα, βλέποντας κόσμο στα μαγαζιά, μέσα κι έξω».

Ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε και στους σαρωτικούς ελέγχους που διενεργούνται στα καταστήματα εστίασης και στους χώρους ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με τον ίδιο «οι έλεγχοι είναι σαρωτικοί κι αυστηροί. Όχι μόνο από τα ελεγκτικά όργανα για την τήρηση των μέτρων, αλλά κι από ελεγκτικές υπηρεσίες, εφορία, ΙΚΑ κ.ά. Οι κανόνες από τους καταστηματάρχες τηρούνται, γιατί τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και κανείς δεν θέλει να επιβαρυνθεί με επιπλέον έξοδα. Δεκαοκτώ μήνες τα μαγαζιά ήταν κλειστά. Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει μέσα στον χειμώνα. Θέλουμε να δουλέψουμε και να έχουμε τα μαγαζιά μας γεμάτα και φυσικά με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες».

Βέβαια δεν έκρυψε και την ανησυχία του, για τα καταστήματα τα οποία δεν θα λειτουργήσουν και θα βάλουν «λουκέτο», λόγω της κατάστασης και των συσσωρευμένων οφειλών. «Τόσους μήνες, πολλά καταστήματα και συνάδελφοι ήταν κλειστά. Δεν ξέρουμε πόσοι θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν και να καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα. Βιώνουμε μια μεταβατική περίοδο και δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα» είπε χαρακτηριστικά.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το