Τοπικά

Γαιάνθρακα και βιομάζα θα καίει βιομηχανία ρητίνης στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου

Στη χρήση γαιάνθρακα και βιομάζας ως εναλλακτικών και συμπληρωματικών καυσίμων για τις ενεργειακές ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας της επιχείρησης, θα προχωρήσει η εταιρεία παραγωγής ρητίνης PET, με την επωνυμία «POLISAN HELLAS A.E.B.E. που βρίσκεται και λειτουργεί στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, στον Δήμο Ρ. Φεραίου. Η εταιρεία έλαβε ήδη άδεια.
Πρόκειται για υφιστάμενη μονάδα παραγωγής ρητίνης πολυεστέρα (ΡΕΤ), στην οποία θα γίνει κτιριακή και μηχανολογική επέκταση για τη χρήση γαιάνθρακα και βιομάζας ως εναλλακτικών και συμπληρωματικών καυσίμων για τις ενεργειακές ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας της επιχείρησης.
Η βιομηχανική μονάδα έχει ως αντικείμενο την παραγωγή ρητίνης πολυεστέρα (PET) η οποία αποτελεί την πρώτη ύλη για την παραγωγή πλαστικών συσκευασίας για τρόφιμα και για την εμφιάλωση αναψυκτικών. Για την παραγωγή PET χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες: Tερεφθαλικό και Ισοφθαλικό οξύ μεγάλης καθαρότητας σε μορφή πούδρας. Και Αιθυλενο-γλυκόλη σε υγρή μορφή.
Η δυναμικότητα παραγωγής ρητίνης πολυεστέρα (ΡΕΤ) είναι 230 tn/ημέρα και προπλασμάτων PET 7,5-10 tn/ημέρα και δεν πρόκειται να μεταβληθούν.
Στην παρούσα φάση η επιχείρηση θα προχωρήσει στη χρήση γαιάνθρακα και βιομάζας ως εναλλακτικών και συμπληρωματικών καυσίμων για τις ενεργειακές ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας της επιχείρησης, με την κατασκευή χώρου κάλυψης και δόμησης 2.500 m2 για την αποθήκευση των καυσίμων και την εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού για τη διαχείριση αυτών. Tο μίγμα των καυσίμων θα αποτελείται από γαιάνθρακα και φυτική βιομάζα, σε αναλογίες οι οποίες θα μπορούν να κυμαίνονται από 0-100% αναλόγως της διαθεσιμότητας των υλών και των οικονομικών δεδομένων. Η βιομάζα θα προέρχεται από καλλιέργειες αγριαγκινάρας, χωρίς όμως να αποκλείεται η χρήση και άλλων αντίστοιχων ενεργειακών καλλιεργειών. Η μέγιστη ετήσια κατανάλωση θα ανέρχεται σε περίπου 16.800 tn/yr. Η μέγιστη ποσότητα του γαιάνθρακα που θα καταναλώνεται (όταν χρησιμοποιείται ως καύσιμο 100% γαιάνθρακας θα είναι 41,8 tn/d). Η αποθήκευση των στερεών καυσίμων θα γίνεται σε στεγασμένο και κλειστό χώρο επιφάνειας περίπου 2.500 m 2 και μέσου ύψους 6 m που θα κατασκευαστεί ειδικά για τον σκοπό αυτό.
Η υδροδότηση του εργοστασίου γίνεται από το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ. Η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού κυμαίνεται από 340 – 440 m3.
Η ονομαστική παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου είναι 230 τόνοι ημερησίως.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός»

Χριστούγεννα Να ’μουν του στάβλου έν’ άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι την ώρα π’ άνοιγε ο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ενενήντα χρόνια Νέα Ιωνία

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα-Σταθαρά Έρευνα του Άθω Τριγκώνη στην εφημερίδα «Λαϊκή Φωνή», επιμέλεια: Δημήτρη Κωνσταντάρα-Σταθαρά, εικονογράφηση:…

3 Δεκεμβρίου 2023

Βάρκα με 32 μετανάστες από την Αίγυπτο εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης

Σε ένα μικρό σκάφος ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης, κοντά στο Τυμπάκι εντοπίστηκαν 32 μετανάστες τα…

3 Δεκεμβρίου 2023

Οι νεκροί θα επιστρέφουν δίπλα στους ζωντανούς;

του Γ. Καπουρνιώτη Οι Beatles, κυκλοφόρησαν καινούργιο τραγούδι και οι Rolling Stones νέο άλμπουμ. Πρέπει…

3 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα

Ορίζοντα τα Χριστούγεννα έβαλε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, για τον προϋπολογισμό των έργων υποδομών…

3 Δεκεμβρίου 2023

Αγρότες

«Αφού φορολογούμε τους αγρότες ως επιχειρήσεις, γιατί να μην τους αποζημιώνουμε ως επιχειρηματίες;» διερωτήθηκε ο…

3 Δεκεμβρίου 2023