Τοπικά

Γαστρονομικό Φεστιβάλ με 30 εκθέτες στο Πήλιο

 

Γεύσεις από το Πήλιο, παραδοσιακά φαγητά, χειροποίητες πίτες, αλλά και κρασιά και τσίπουρα θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν όσοι παραβρεθούν στο 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται το τριήμερο 28 έως 30 Ιουνίου στη φάρμα Καραϊσκου στην Πορταριά. Το Φεστιβάλ, το 4ο κατά σειρά, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τη «Μαγνήτων Κιβωτό» και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΝΙΚΟΥ

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ «εμφανίστηκε» για πρώτη φορά στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2019. Ακολούθησε το δεύτερο το 2020, όμως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν πραγματοποιήθηκε το 2021. Το 2022 έγινε κανονικά, αλλά οι πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου δεν άφησαν περιθώριο να πραγματοποιηθεί ξανά. Κι έτσι, φτάσαμε στον φετινό Ιούνιο, που οι διοργανωτές σκέφτηκαν να το συνδυάσουν με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να δοθεί μία ακόμη ώθηση στην αύξηση του τουρισμού της περιοχής.
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του 4ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ κ. Μελέτιος Ανδρινός, «μπορούμε πλέον να πούμε ότι το Γαστρονομικό Φεστιβάλ είναι πια θεσμός, αφού το περιμένουν κάθε χρόνο όχι μόνο οι εκθέτες και οι συνεργάτες μας, αλλά και άνθρωποι από όλη την Ελλάδα που θέλουν να το επισκεφτούν».
Φέτος, στο Φεστιβάλ, συμμετέχουν 30 εκθέτες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων: από καφέ και αλιεύματα, μέχρι προϊόντα vegan και ποτά, κρασιά, φυσικούς χυμούς. Όλες οι δραστηριότητες θα λάβουν χώρα στο αγρόκτημα Καραϊσκου (2ο χλμ Ε.Ο Πορταριάς – Χανίων), ενώ η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα διοργανωθούν διάφορες δραστηριότητες, όπως εσπερίδα το απόγευμα της Παρασκευής με τίτλο «Διατηρώντας την αυθεντικότητα ενός τόπου μέσω του υπεύθυνου τουρισμού», υπαίθρια αγορά τοπικών προϊόντων το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί, περίπατος στο Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου με οδηγό τον Νίκο Μαγγίτση δραστηριότητες για παιδιά, eco-printing, οινογνωσία με κρασιά από όλη τη Θεσσαλία, παρασκευή παραδοσιακής πίτας, κ.ά. Το Φεστιβάλ διατηρεί κάποιες ενότητες παραδοσιακά σταθερές, όπως η παρασκευή της παραδοσιακής πίτας και η μοναστηριακή διατροφή, αλλά εμπλουτίζει το περιεχόμενό του και με νέες, ώστε να τραβά το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, οι διοργανωτές θα βραβεύσουν τον Μανώλη Φορλίδα, ιδιοκτήτη παραδοσιακού καφενείου στον Λαύκο, το οποίο είναι η παλαιότερη επιχείρηση στα Βαλκάνια.
Το Φεστιβάλ δεν προσελκύει μόνο Βολιώτες ή κατοίκους ευρύτερα της Μαγνησίας, αλλά και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, που έχουν μάθει γι αυτό, καθώς και από το εξωτερικό. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από την Ευρώπη και από το Ισραήλ, σύμφωνα με τον κ. Ανδρινό.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το