Κόσμος

«Game of Thrones»: Κασκαντέρ μηνύει τους παραγωγούς της σειράς μετά από τραυματισμό στα γυρίσματα

Μια κασκαντέρ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της παραγωγής του «Game of Thrones» μηνύει τους δημιουργούς της δημοφιλούς σειράς του HBO.

Η Κέισι Μάικλς εργαζόταν στην όγδοη και τελευταία σεζόν της σειράς τον Φεβρουάριο του 2018 όταν υπέστη «σοβαρό κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο ιστότοπος Variety. Η Μάικλς έχει καταθέσει αγωγή κατά της «Fire & Blood Productions», μιας θυγατρικής του HBO στο Ηνωμένο Βασίλειο για το «Game of Thrones».

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η μήνυση, η οποία κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2021, ανέρχεται σε σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια. Εάν τα εμπλεκόμενα μέρη δεν συμβιβαστούν, η υπόθεση είναι πιθανό να εκδικαστεί ενώπιον του δικαστή κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο καλοκαίρι.

Ο τραυματισμός προκλήθηκε όταν η Μάικλς, ντυμένη ως Γουάιτ (τα ζόμπι που έλεγχαν οι White Walkers που εμφανίζονται στις επόμενες σεζόν), γύριζε μια σκηνή του τρίτου επεισοδίου στο οποίο μια μεγάλη ομάδα Γουάιτ σκαρφαλώνει στο κάστρο, μετά σε μια σκεπή και συνεχίζει να μάχεται.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ένα γκρουπ από 28 κασκαντέρ, όλοι ντυμένοι ως Γουάιτ, έλαβαν οδηγίες να κατέβουν από την οροφή, που είχε μεγάλο ύψος. Οι κασκαντέρ χωρίστηκαν σε ομάδες των τεσσάρων ή πέντε, πέφτοντας σε μια εξέδρα η οποία αποτελούνταν από χαρτόκουτα και χαλάκια. «Από τη φύση τους, ωστόσο, αυτά τα χαρτόκουτα δεν είναι ανθεκτικά και καταστρέφονται την ώρα που ο κάθε κασκαντέρ πέφτει στο κουτί αλλά και καθώς ο καθένας κατεβαίνει από το κουτί μετά την πτώση», αναφέρει η Μάικλς.
Η κασκαντέρ φορούσε μαξιλαράκια κνήμης, γονάτων, αγκώνων, γοφών και πλάτης, ήταν η τελευταία κασκαντέρ που κατέβηκε από την οροφή, προσγειωμένη με τα πόδια.

Σε απάντησή της, η εταιρεία Fire & Blood αρνήθηκε αυτό το γεγονός λέγοντας ότι το κουτί ήταν «ανθεκτικό και δεν συμπιέστηκε όταν κάποιος κασκαντέρ έβγαινε από το στρώμα και έφευγε μακριά». Μάλιστα, αναφέρουν ότι η Μάικλς δεν κατέβηκε περπατώντας από την οροφή όπως ήταν η εντολή αλλά η κατάβασή της ήταν διαφορετική».

Πηγή:kathimerini – Με πληροφορίες από το Variety

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το