Κόσμος

Γάλλοι ερευνητές: Από φωτιά στο πιλοτήριο η συντριβή της πτήσης της EgyptAir νότια της Ελλάδας

Μια φωτιά στο πιλοτήριο θεωρούν Γάλλοι ερευνητές την πιθανότερη αιτία για τη συντριβή της πτήσης MS804 της EgyptAir, νότια της Ελλάδας, το 2016.
Η εκτίμηση αυτή, για το αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή των 66 ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροσκάφος, έρχεται σε αντίθεση με εκείνη των αιγυπτιακών αρχών, που είχαν μιλήσει για ίχνη εκρηκτικών στις σορούς των θυμάτων.
Αρμόδια αεροπορική υπηρεσία της Γαλλίας αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τους καταγραφείς πτήσης προκύπτει ότι «ξέσπασε μια φωτιά στο πιλοτήριο, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα, προκαλώντας την απώλεια ελέγχου του αεροσκάφους».
Το Airbus A320, που ταξίδευε από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο στις 19 Μαΐου 2016 συνετρίβη στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ανάμεσα στους 66 νεκρούς ήταν 40 Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι.

Από την αρχή, οι Γάλλοι ερευνητές έτειναν προς τη μηχανική βλάβη, ως αίτιο της συντριβής, αναφέροντας μάλιστα και υποψίες ότι κινητό τηλέφωνο ή tablet προκάλεσε τη φωτιά. Ομως, η επίσημη έρευνα στην Αίγυπτο απέδωσε σε βόμβα το δυστύχημα.
Πάντως, σύμφωνα με τους Γάλλους, το πλήρωμα συζητούσε για φωτιά στο πιλοτήριο και το αυτόματο σύστημα του αεροσκάφους κατέγραψε καπνό. Πλέον, οι Γάλλοι περιμένουν τη δημοσιοποίηση του τελικού πορίσματος της Αιγύπτου, ώστε να διαπιστωθεί πώς οι δύο πλευρές κατέληξαν σε διαφορετικό συμπέρασμα.

Πηγή: Guardian

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το