Κόσμος

Γαλλία: Σε 7 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν δύο αστυνομικοί που βίασαν τουρίστρια

Δύο Γάλλοι αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε επτά χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό Καναδής τουρίστριας στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας των Παρισίων.
Οι άνδρες, οι οποίοι κατά το δημοσίευμα του euronews αναφέρονται ως Nicolas R. και ο Anthony Q. σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, αρνήθηκαν τον βιασμό της 39χρονης γυναίκας (το όνομα της οποίας δεν δίνεται στη δημοσιότητα) το 2014, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε συναίνεση.
Το έγκλημα συνέβη στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας Quai des Orfevres, γνωστά από τα μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Maigret του Βέλγου συγγραφέα Georges Simenon.

Το δικαστήριο πείστηκε από τους «ισχυρισμούς του θύματος» και από «επιστημονικά και τεχνικά στοιχεία», συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης του DNA και των τηλεφωνικών κλήσεων, δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Stéphane Duchemin.
«Το βράδυ της 22ας Απριλίου, το 2014, oi κατηγορούμενοι δεν ήταν αστυνομικοί, αλλά σφετεριστές και ανάξιοι των σημάτων τους, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο όπως ακριβώς εκείνοι που καταδιώκουν. Εκείνο το βράδυ πέρασαν στην “σκοτεινή πλευρά”» δήλωσε ο εισαγγελέας Philippe Courroye στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Courroye, οι ισχυρισμοί των αστυνομικών είχαν “σαφή στοιχεία συγκάλυψης και ανακολουθίες”.
Η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία απασχόλησε έντονα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, έγινε στο δικαστήριο δίπλα στην έδρα της αστυνομίας.

Με πληροφορίες από Euronews
Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το