Ελλάδα

Γ.Ρωμανός: Ο Νίκος είναι θυμωμένος θέλει μόνο ό,τι του υποσχέθηκαν

romanos

«Περιμένω να δω τι θα κάνει η κυβέρνηση σε σχέση με το δίκαιο αίτημά μου», είναι τα λόγια που μεταφέρει στους δικούς του ανθρώπους ο Νίκος Ρωμανός μέσα από το κελί των φυλακών του Κορυδαλλού. Ενα παιδί που ωριμάζει μέρα με τη μέρα στη φυλακή, που ήλπιζε ότι θα φορούσε το «βραχιολάκι», κι όμως έπεσε πάλι σε τοίχο, αφού του το αρνήθηκαν.

«Το παιδί μου νιώθει ενοχλημένο και θυμωμένο με τη νέα περιπέτεια στην οποία μπαίνει, αλλά έχει τον τρόπο να εκλογικεύει τις καταστάσεις που τον αφορούν», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο οδοντίατρος Γιώργος Ρωμανός, ο πατέρας του Νίκου.

Παραμένει σταθερός στις θέσεις του και στο προσωπικό του αφήγημα για τη ζωή και την πολιτική, όπως ο ίδιος αρέσκεται να το χαρακτηρίζει, αλλά οι ατέλειωτες ώρες περισυλλογής και μοναξιάς στη φυλακή δεν πήγαν και δεν πάνε χαμένες για εκείνον. Διάβασε και πέρασε με επιτυχία τα τρία προαπαιτούμενα για το «βραχιολάκι» μαθήματα του πρώτου εξαμήνου της σχολής του, που μάλιστα θεωρούνται τα πιο δύσκολα και καθοριστικά. Οι γραπτές εξετάσεις δόθηκαν σε ειδικό χώρο της φυλακής, στον οποίο βρέθηκαν καθηγητές του ΤΕΙ, που τον επιτηρούσαν την ώρα που έγραφε. Η χρηματοοικονομική λογιστική, η μικροοικονομική ανάλυση και η εισαγωγή στη διοίκηση επιχειρήσεων ήταν τα μαθήματα που θα του άνοιγαν την ερμητικά κλειστή πόρτα του κελιού. Δεν έγινε όμως έτσι κι ο νεαρός νιώθει για ακόμη μία φορά να τον στήνουν στη γωνία!

Στρώθηκε στο διάβασμα

Ο Νίκος Ρωμανός, που πέρασε πριν από έναν χρόνο στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθηνών, μετά την 35 ημερών απεργία πείνας, που παρ’ ολίγον να του στερήσει τη ζωή του τα περασμένα Χριστούγεννα, στρώθηκε στο διάβασμα και πέρασε το 1/3 των μαθημάτων του εξαμήνου, όπως όριζε η κοινή απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Παιδείας και Θρησκευμάτων, βάσει της οποίας δόθηκε η δυνατότητα για εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων καθώς και συμμετοχή στις εξετάσεις φοιτητών κρατουμένων, καταδίκων και υποδίκων.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το