Τοπικά

Φυλάκιση σε νταή κρατούμενο για επεισόδιο στις φυλακές Βόλου

 

Επεισόδιο προκάλεσε Αλγερινός κρατούμενος των φυλακών Βόλου προχθές, μετά τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του σωφρονιστικού καταστήματος, καθώς θεώρησε ότι οι 16 βαθμοί ποινής που του επιβλήθηκαν, ήταν 16 έτη…
Ο 21χρονος κρατούμενος κάθισε χθες στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον έκρινε ένοχο για βία κατά υπαλλήλων κατά συρροή, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, απόπειρα σωματικής βλάβης από πρόθεση, ενώ τον έκρινε αθώο για το αδίκημα της απειλής. Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών και δύο μηνών, με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης, ωστόσο, όπως ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου, αν εντός τριών ετών ο κρατούμενος υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα εντός της φυλακής, τότε θα εκτίσει και την επιβληθείσα ποινή.

Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 21χρονος Αλγερινός, που είναι ήδη έναν χρόνο κρατούμενος, μετά τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της φυλακής, που του επέβαλε 16 βαθμούς ποινή για ανάρμοστη συμπεριφορά εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, θεώρησε ότι οι 16 βαθμοί ήταν χρόνια, άρχισε να κλωτσάει τις καρέκλες, προσπάθησε να σπάσει τις κάμερες και όταν σωφρονιστικός υπάλληλος προσπάθησε να τον συλλάβει, του έριξε γροθιά, τραυματίζοντάς τον στο άνω χείλος. Και άλλοι σωφρονιστικοί επενέβησαν και τον ακινητοποίησαν, ενώ κατηγορούνταν ότι απείλησε τους υπαλλήλους. Ο 21χρονος φέρεται να έχει καβγαδίσει με Πακιστανούς και Σύρους συγκρατούμενούς του, καθώς και με εργαζόμενους στα μαγειρεία των φυλακών Βόλου. Απολογούμενος ζήτησε συγνώμη από τον σωφρονιστικό υπάλληλο που γρονθοκόπησε, ανέφερε πως δεν γνώριζε ότι τον χτύπησε και πρόσθεσε ότι τον σέβεται, καθώς τον έχει βοηθήσει. «Ήμουν θυμωμένος, ζητώ χίλια συγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτά τα νταϊλίκια δεν βοηθούν. Αν δεν δείξετε καλή διαγωγή, δεν πρόκειται να βγείτε από την φυλακή. Ούτε με ένα συγνώμη λύνονται τα προβλήματα», τόνισε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το