Τοπικά

Φυγόποινος κρυβόταν επί 6 χρόνια σε σπίτι-«οχυρό» στη Λάρισα, με κρύπτη στην ντουλάπα

Μια απίθανη περίπτωση φυγόποινου, ο οποίος επί 6 χρόνια διέφευγε τη σύλληψη χρησιμοποιώντας μια κρύπτη που είχε δημιουργήσει σε ντουλάπα (!), αποκαλύφθηκε στη Λάρισα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», ο 47χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση το 2013, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, και τα ίχνη του χάθηκαν από την πρώτη στιγμή.
Η αστυνομία θεώρησε ότι κατάφερε να διαφύγει σε άλλη πόλη της Ελλάδας ή στο εξωτερικό, όμως εκείνος… παρέμεινε στη Λάρισα, όπου σκαρφίστηκε το σχέδιο με την κρύπτη στη ντουλάπα.
H ιστορία του θυμίζει, εν πολλοίς, αυτή του φυγόποινου που… παραθέριζε επί 12 χρόνια στο Πήλιο.

«Οχυρό» με κρύπτη στη ντουλάπα και κάμερες
Οπως αποκαλύφθηκε, ο φυγόποινος είχε μετατρέψει μια κατοικία σε Λάρισα σε ένα απόρθητο «οχυρό». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», είχε εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα καμερών παρακολουθώντας τα πάντα εντός του διαμερίσματος αλλά και στην είσοδο πολυκατοικίας.
Η εφευρετικότητά του, ωστόσο, τον οδήγησε στο να δημιουργήσει μια ειδική κρύπτη, μέσα στο βεστιάριο ντουλάπας, όπου κρυβόταν όταν υπήρχε κίνδυνος αστυνομικού ελέγχου. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η είσοδος της κρύπτης ήταν ιδιαίτερα μικρή προκειμένου να μην κινεί υποψίες.
Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να ζει -σχεδόν- ανενόχλητος επί 6 χρόνια, από το 2013, οπότε καταδικάστηκε σε φυλάκιση, μέχρι το 2019.

Τον… ξετρύπωσαν αστυνομικοί
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας, ύστερα από πληροφορίες που έφθασαν στην κατοχή τους, τελικά κατάφεραν να τον… ξετρυπώσουν από το «οχυρό» και τη ντουλάπα και να τον συλλάβουν.

Ο 47χρονος είχε καταδικαστεί για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της απάτης, της κλοπής, καθώς και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα, Τετάρτη, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το