Τοπικά

«Φρένο» στις ανάγκες των ασθενών από έλλειψη ασθενοφόρων-Τραγέλαφος με ανασφάλιστα οχήματα

EKAB

Έκκληση για… «λογική χρήση» των ασθενοφόρων απευθύνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ στη Μαγνησία. Τα οχήματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες και ζητείται από τους ασθενείς να πατήσουν…φρένο.

Όπως ανέφερε στην e-thessalia.gr ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Παναγιώτης Δαρειώτης, η κατάσταση είναι οριακή. Σήμερα ενημερώθηκε ότι στα τρία Κέντρα Υγείας Αργαλαστής, Αλμυρού και του Βελεστίνου έληξε η ασφάλεια των ασθενοφόρων και είναι αδύνατον να κυκλοφορήσουν τα οχήματα. Οι οδηγοί δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να τα χρησιμοποιήσουν. Συνέπεια αυτής της κατάστασης  είναι η επιβάρυνση του τομέα  ΕΚΑΒ  Βόλου.

Τα ασθενοφόρα που διαθέτουν η Ζαγορά και η Αργαλαστή είναι καινούργια , αλλά δυσκίνητα στους στενούς δρόμους των χωριών του Πηλίου. Αποτέλεσμα, οι οδηγοί να χρησιμοποιούν τα παλιά αυτοκίνητα για να μπαίνουν στα καλντερίμια . Ο τραγέλαφος είναι ότι αγοράστηκαν ασφαλή και σύγχρονα οχήματα για να χρησιμοποιούνται μόνο για μεταφορά ασθενών από το Κέντρο Υγείας προς το Νοσοκομείο του Βόλου.

Επιπλέον όπως ανέφερε ο κ. Δαρειώτης, το ΕΚΑΒ εδώ και δύο μήνες καλύπτει και τις ανάγκες του Νοσοκομείου για τη μεταφορά ασθενών που πρέπει να υποβληθούν σε αξονικές, εφόσον ακόμη δεν έχει λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος. Ειδικότερα μέσα στο Βόλο πραγματοποιούνται  6 με 10 δρομολόγια την ημέρα προς ακτινοδιαγνωστικά κέντρα, ενώ προς Λάρισα ένα ή δύο την εβδομάδα.

Σε καθημερινή βάση ο τομέας του Βόλου έχει στη διάθεσή του για κάλυψη αναγκών πέντε ασθενοφόρα, εκ των οποίων το ένα το διαθέτει στο Νοσοκομείο για τις δευτερογενείς μεταφορές (εξιτήρια, εξετάσεις). “Ζητάμε από τον νέο διοικητή της 5ης ΥΠΕ άμεσα να ασφαλίσει τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν την περιοχή ευθύνης τους, και να μην χρειάζεται η δική μας παρέμβαση” τόνισε ο κ. Δαρειώτης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το