Ροή

«Φρένο» από τον ΟΛΒ σε άδειες για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Αγριά “Θ”

(φωτό αρχείου)

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου δεν θα δώσει το φετινό καλοκαίρι άδειες για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε 14 καταστήματα της Αγριάς, που λειτουργούν παράνομα.
Οι κατασκευές που έχουν αναπτυχθεί δεν είναι νόμιμες, η Κτηματική Υπηρεσία ζήτησε παρέμβαση «για να τελειώνει το αίσχος» και ήδη δεν έχουν ανανεωθεί άδειες στη ζώνη λιμένα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
Οι καταστηματάρχες κλήθηκαν και υπέγραψαν υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΒ, βάσει της οποίας αποδέχτηκαν να εφαρμόσουν κατασκευαστική μελέτη νομιμοποίησης των καταστημάτων Η μελέτη θα κοινοποιηθεί στην αρχιτεκτονική επιτροπή για έγκριση.
«Εμείς μέχρι να εγκριθεί η μελέτη και να εφαρμοστούν τα μέτρα νομιμοποίησης των καταστημάτων, γεγονός που αποδέχτηκαν οι ιδιοκτήτες, άδεια για τραπεζοκαθίσματα δεν πρόκειται να δώσουμε. Αυτό είναι ειλημμένη απόφαση και ενημερώσαμε το λιμεναρχείο για την επιβολή προστίμων. Το ίδιο θα πράξει και η κτηματική, εάν υπάρξει παράβαση του Νόμου», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος κ. Σταυριδόπουλος.

Για το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου
Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου έχει παραχωρήσει μέχρι το 2021 το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στον Δήμο Βόλου, ο οποίος ζητεί και την εκμετάλλευση. Ο Οργανισμός Λιμένος δεν παραχωρεί την εκμετάλλευση και έλαβε χθες απόφαση γι’ αυτό, ενώ με επιστολή που θα στείλει στον Δήμο, θα τον καλέσει να επιδιορθώσει ως χρήστης του χώρου όλες τις ζημιές που έχει υποστεί ο χώρος και οι παιδικές χαρές, ειδάλλως να επιστρέψει το πάρκο στον ΟΛΒ.
«Η εκμετάλλευση του πάρκου δεν θα δοθεί στον Δήμο Βόλου, γιατί ανήκει στο δημόσιο και δεν μπορεί αυτό να συμβεί. Ο Δήμος έχει τη χρήση του πάρκου και αν δεν μπορεί να το συντηρήσει, να το επιστρέψει στον ΟΛΒ και θα το αναλάβουμε εμείς. Εμείς θα φτιάξουμε τις παιδικές χαρές, εμείς θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές, που αρνείται να επιδιορθώσει ο Δήμος. Η χρήση του ανήκει και οφείλει να παρεμβαίνει. Σύμφωνα με τομ Νόμο εμείς δεν έχουμε σήμερα δικαίωμα παρέμβασης. Ας το επιστρέψει και θα το φροντίσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΒ.

Share
Ετικέτες: ΑγριάάδειεςΟΛΒ

Πρόσφατα άρθρα

Νεαρός έσπασε τζαμαρία τσιπουράδικου

Νεαρός υπό την επήρεια αλκοόλ , έσπασε τζαμαρία τσιπουράδικου στην οδό Ιάσωνος στις 3:00 το…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου για το 2023; Ζαλίζουν οι περιουσίες τους

Το 2023 σημοτοδοτήθηκε και από την παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία επλήγησαν εκατομμύρια πολίτες…

23 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη, λέει η μητέρα του 16χρονου

Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή…

23 Δεκεμβρίου 2023

32χρονη γέννησε δύο μωρά, από δύο μήτρες, σε δύο ημέρες

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ με δύο μήτρες γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες, μετά από…

23 Δεκεμβρίου 2023

Το φετινό Ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το…

23 Δεκεμβρίου 2023