Ροή

Φόρος τιμής από το ΚΚΕ- Εκδήλωση στο Καζανάκι

Με τη συμμετοχή δεκάδων συγγενών των εκτελεσθέντων, εργαζομένων και νεολαίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης και τιμής στους  κομμουνιστές που θανατώθηκαν στο Καζανάκι. Με την εκδήλωση που φέτος ήταν  αφιερωμένη στους 20 αγωνιστές που ήταν χρεωμένοι στην έκδοση και διακίνηση της παράνομης «Αναγέννησης» ολοκληρώθηκε μία μεγάλη πολιτική εξόρμηση της Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη. Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.
Ο κ. Λουκάς τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ότι  οι εκτελεσμένοι Κομμουνιστές “που τιμάμε με τη σημερινή εκδήλωση ήταν επιφορτισμένοι με ένα από τα σπουδαιότερα καθήκοντα του ΚΚΕ, το καθήκον της πολιτικής, διαφωτιστικής και οργανωτικής δουλειάς μέσα από τον κομματικό τύπο.Και στη νομιμότητα και στην παρανομία, στις διώξεις μα και στην ανάταση του λαϊκού κινήματος, σ’όλες τις περιόδους, κάτω απ’όποιες συνθήκες και αν επικρατούσαν.
Ηρωικά τα κατορθώματα αυτών των συντρόφων μας στις πιο αντίξοες συνθήκες.
Η δράση των συντρόφων μας που έδωσαν τη ζωή τους για την έκδοση και τη διακίνηση της Αναγέννησης, αποτελεί για μας παρακαταθήκη στις σύγχρονες συνθήκες ώστε υπεύθυνα με επιμονή και φροντίδα να πασχίζουμε για την έκδοση τη μελέτη και τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη», Οργάνου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ”
Σύμφωνα με τον ίδιο το  ΚΚΕ με την πολιτική του και το πρόγραμμά του δρα ώστε η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Οχι για την εναλλαγή κομμάτων στην αστική κυβέρνηση. Αλλά για «να αλλάξει τάξη στην εξουσία», για την εργατική, λαϊκή εξουσία.
“Σήμερα χρειάζεται ένα κίνημα ικανό να απαντήσει στην ολομέτωπη και γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου, ικανό να παλεύει με γραμμή πάλης και συμμαχιών που δε θα περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την αντεργατική,αντιλαϊκή πολιτική, αλλά θα ανοίγει την προοπτική για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού, πράγμα που προϋποθέτει γραμμή ρήξης και ανατροπής με τα μονοπώλια, την εξουσία τους, τα κόμματα και τους μηχανισμούς που τα υπηρετούν, σε ρότα για την εργατική, λαϊκή εξουσία.
Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να βάλει φραγμούς, εμπόδια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική και κάτω από προϋποθέσεις να έχει και κάποιες κατακτήσεις”.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γκρέμισαν τη τζαμαρία σπιτιού και άρπαξαν τιμαλφή μεγάλης αξίας

Η πολύωρη απουσία της ιδιοκτήτριας μιας μονοκατοικίας στην περιοχή Κοσκινού στη Ρόδο, διευκόλυνε τους άγνωστους…

21 Δεκεμβρίου 2023

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Σαλί Μπερίσα αποφάσισε η βουλή της χώρας

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην πρόεδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού και νυν ηγέτη…

21 Δεκεμβρίου 2023

Τζέφρι Έπσταϊν: Δημοσίευμα «βόμβα» για την αποκάλυψη ονομάτων στο κύκλωμα trafficking – Μέχρι το Μπάκιγχαμ οι διάσημοι φίλοι του αυτόχειρα επενδυτή

Το νέο έτος θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα προσώπων εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο με…

21 Δεκεμβρίου 2023

Νέα εξαφάνιση 16χρονης στο Παγκράτι – Πιθανό να βρίσκεται με συνομήλική της που εξαφανίστηκε την ίδια μέρα

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί της Τρίτης στο Παγκράτι, λόγω εξαφάνισης μιας 16χρονης. Το…

21 Δεκεμβρίου 2023

Έφηβη επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθήτριά της μέσα σε σχολείο

Μπροστά στα μάτια των συμμαθητών της, μια έφηβη επιτέθηκε σήμερα το πρωί με μαχαίρι σε…

21 Δεκεμβρίου 2023

Έρχεται μείωση των χρεώσεων για ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας

Μείωση των χρεώσεων που επιβαρύνουν την ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ διαφορετικής τράπεζας από αυτήν στην…

21 Δεκεμβρίου 2023