Τοπικά

Φόρος τιμής από το ΚΚΕ- Εκδήλωση στο Καζανάκι

KAZANAKI

Με τη συμμετοχή δεκάδων συγγενών των εκτελεσθέντων, εργαζομένων και νεολαίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης και τιμής στους  κομμουνιστές που θανατώθηκαν στο Καζανάκι. Με την εκδήλωση που φέτος ήταν  αφιερωμένη στους 20 αγωνιστές που ήταν χρεωμένοι στην έκδοση και διακίνηση της παράνομης «Αναγέννησης» ολοκληρώθηκε μία μεγάλη πολιτική εξόρμηση της Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη. Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.
Ο κ. Λουκάς τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ότι  οι εκτελεσμένοι Κομμουνιστές “που τιμάμε με τη σημερινή εκδήλωση ήταν επιφορτισμένοι με ένα από τα σπουδαιότερα καθήκοντα του ΚΚΕ, το καθήκον της πολιτικής, διαφωτιστικής και οργανωτικής δουλειάς μέσα από τον κομματικό τύπο.Και στη νομιμότητα και στην παρανομία, στις διώξεις μα και στην ανάταση του λαϊκού κινήματος, σ’όλες τις περιόδους, κάτω απ’όποιες συνθήκες και αν επικρατούσαν.
Ηρωικά τα κατορθώματα αυτών των συντρόφων μας στις πιο αντίξοες συνθήκες.
Η δράση των συντρόφων μας που έδωσαν τη ζωή τους για την έκδοση και τη διακίνηση της Αναγέννησης, αποτελεί για μας παρακαταθήκη στις σύγχρονες συνθήκες ώστε υπεύθυνα με επιμονή και φροντίδα να πασχίζουμε για την έκδοση τη μελέτη και τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη», Οργάνου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ”
Σύμφωνα με τον ίδιο το  ΚΚΕ με την πολιτική του και το πρόγραμμά του δρα ώστε η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Οχι για την εναλλαγή κομμάτων στην αστική κυβέρνηση. Αλλά για «να αλλάξει τάξη στην εξουσία», για την εργατική, λαϊκή εξουσία.
“Σήμερα χρειάζεται ένα κίνημα ικανό να απαντήσει στην ολομέτωπη και γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου, ικανό να παλεύει με γραμμή πάλης και συμμαχιών που δε θα περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την αντεργατική,αντιλαϊκή πολιτική, αλλά θα ανοίγει την προοπτική για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού, πράγμα που προϋποθέτει γραμμή ρήξης και ανατροπής με τα μονοπώλια, την εξουσία τους, τα κόμματα και τους μηχανισμούς που τα υπηρετούν, σε ρότα για την εργατική, λαϊκή εξουσία.
Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να βάλει φραγμούς, εμπόδια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική και κάτω από προϋποθέσεις να έχει και κάποιες κατακτήσεις”.

 

KAZANAKI 2

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το