Τοπικά

Φορολογικό τοπίο «εφιάλτης»… …έρχεται και για το 2017-Αν δεν υπάρξει στοιχειώδης ανάπτυξη η χώρα θα βουλιάξει

Ένα φορολογικό τοπίο «εφιάλτης» έρχεται και για το 2017 και αν δεν υπάρξει στοιχειώδης ανάπτυξη η χώρα θα βουλιάξει, όπως τονίστηκε στο χθεσινό φόρουμ που διοργάνωσε στο ΤΕΕ ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Μαγνησίας. Για το ασφαλιστικό και φορολογικό τοπίο για το 2017, ο οικονομολόγος εισηγητής κ. Παλαιολόγος Λιάζος περιέγραψε τη χώρα να αιωρείται στο «κενό» με την απειλή του Grexit να επανέρχεται και να προκαλεί νέα διαλυτικά φαινόμενα.Προέβλεψε το 2017 να υπάρξουν τόσα λουκέτα όσα και το 2016 σε μια οικονομία ρημαγμένη.«Αν δεν υπάρξει σύντομα ανάπτυξη φεύγουμε από το γκρί τοπίο και περνάμε στο μαύρο . Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ύφεση και να προχωρήσουμε πάλι σε μειώσεις μισθών και συντάξεων σε πνιγμό επιχειρήσεων και μη καταβολή εισφορών, με αποσύνθεση των ταμείων. Υπάρχουν τρόποι μείωσης των δαπανών όπως η ανακατανομή του προσωπικού στο δημόσιο και στις προμήθειες, αλλά δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Η τρόϊκα όταν βλέπει πως δεν κινείται τίποτα δεν περιμένει μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις, αλλά οδηγείται στη λύση των άμεσων αποτελεσμάτων που είναι οι περικοπές μισθών και συντάξεων», είπε και τόνισε ότι είναι απόλυτη ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης που δεν έλαβε τη δόση του 1,7 δις καθώς δεν απέδειξε ότι τα προηγούμενα κονδύλια τα οδήγησε στην εξόφληση των προμηθευτών, αλλά στην μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού.
«Η Κυβέρνηση πρέπει να εντείνει τους ελέγχους για τη φοροδιαφυγή, αλλά και σε αυτό το επίπεδο δεν βλέπουμε αποτελέσματα και δεν το βλέπει και η τρόικα που λαμβάνει και τις αποφάσεις», επεσήμανε.

Η φοροδιαφυγή …εξάγεται
στη Βουλγαρία
Μελέτη για την φοροδιαφυγή με αιχμή τις επιχειρήσεις που μετανάστευσαν στη Βουλγαρία λόγω χαμηλού φορολογικού συντελεστή παρουσίασε ο φοροτεχνικός κ. Β. Μιχελινάκης.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον ίδιο, μια στις δύο επιχειρήσεις που μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία είναι εικονικές καθώς δεν έχουν δραστηριότητα.
Τα τελευταία τρία χρόνια στη Βουλγαρία μεταφέρθηκαν συνολικά 13.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 9.000 δεν απασχολούν ούτε ένα άτομο προσωπικό και οι 4.000 δεν έχουν καθόλου δραστηριότητα εκεί.
Από 1/1/17 η Γενική Γραμματεία Δημοσιών Εσόδων θα ξεκινήσει ελέγχους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις ενώ θα υπογραφεί συμφωνία με τις φορολογικές αρχές της βουλγαρικής χώρας, για να παραδώσουν τα οικονομικά στοιχεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το