Τοπικά

Φορέας Τουρισμού στις Βόρειες Σποράδες

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης Υποβρύχιων Μουσείων, του δημόσιου πάρκινγκ Αλοννήσου και του νέου κτιρίου του δημοτικού σχολείου.  Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενώ ανακοίνωσε για την ίδρυση Φορέα Τουρισμού στις Βόρειες Σποράδες, στο οποίο θα συμμετέχουν η Περιφέρεια, οι τρεις δήμοι, οι ξενοδόχοι, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και έμποροι του τουρισμού.

Έτσι την ερχόμενη Τετάρτη ο περιφερειάρχης θα βρεθεί στην Αλόννησο για να βρεθεί στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου.  Την ίδια ημέρα θα εγκαινιάσει το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποδοχής Υποβρυχίων Μουσείων.  «Τα υποβρύχια μουσεία και ιδίως της Αλοννήσου, που είναι η Περιστέρα, είναι ισάξιο μοναδικότητας με τον Παρθενώνα, καθώς είναι το αρχαιότερο ναυάγιο στο οποίο κάποιος μπορεί να καταδυθεί» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός ενώ μιλώντας για το νέο κτίριο του δημοτικού σχολείου σημείωσε ότι τα παιδιά, στο πιο απόμακρο νησί, έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και στην εκπαίδευση σε σωστά κτήρια.
Επίσης θα εγκαινιάσει το νέο πάρκινγκ με την Αλόννησο να αποτελεί το μοναδικό νησί που θα διαθέτει δημόσιο χώρο στάθμευσης.  Στην Αλόννησο, ο κ. Αγοραστός αναμένεται να συναντηθεί με φορείς  για το νέο πρόγραμμα των 60 εκ.  ευρώ για τις χωρικές επενδύσεις.
O περιφερειάρχης συναντήθηκε και με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη και συζήτησαν το θέμα των συγκοινωνιών στις Βόρειες Σποράδες. Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό,  η μόνη λύση είναι η επιδότηση, όπως παίρνουν τα νησιά που βρίσκονται στην άγονη γραμμή”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το