Τοπικά

Φάμελλος: Η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε στην Ε.Ε. για δημοτικές και ιδιωτικές δομές παραγωγής σκουπιδιών για καύση… (video)

Στο χθεσινό συνέδριο του ΣΕΒ με θέμα “Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις”, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος μιλώντας σε στρογγυλό τραπέζι για την κυκλική οικονομία έφερε ως πρότυπο παράδειγμα την καύση σκουπιδιών -εναλλακτικών καυσίμων- και δήλωσε ότι ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος.
Δήλωσε πως έγινε συνάντηση με την Ένωση Τσιμεντοβιομηχάνων και αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. «Η κοινωνία δεν γνωρίζει ίσως τα χαρακτηριστικά αυτής της παρέμβασης και ανησυχεί για από αυτά τα χαρακτηριστικά (καύση) . Για να μην υπάρχει καμία ανησυχία ζητήσαμε και δέχτηκε η Ένωση να αυξήσουμε την πληροφορία και τον έλεγχο για να είμαστε σίγουροι ότι η μεγάλη μεταρρύθμιση ότι είναι ασφαλής .
Κάναμε προσπάθεια για να μην κινδυνεύσει η βιομηχανία οικοδομικών υλικών από τα πρόστιμα διαρροής άνθρακα . Και το πετύχαμε. Ήταν προφανές ότι θα πηγαίναμε στα πρότυπα της δυτικής ευρώπης με καλής ποιότητας υλικά άρα το δευτερογενές καύσιμο να περνά από έλεγχο και να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε δομές ιδιωτικές ή δημοτικές που θα έχουν καλή ποιότητα δευτερογενούς καυσίμου, να εξασφαλίζουμε ασφαλή μεταφορά του και προφανώς η χρήση του στη βιομηχανία να γίνεται με ασφάλεια. Συμφωνήσαμε τον εξαπλασιασμό διοξινών και φουρανίων στην ελληνική τσιμεντοβιομηχανία και ταυτόχρονα συστήματα μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Υπάρχει μονομερής συζήτηση στην κοινωνία και θα δημιουργήσουμε όλα τα εργαλεία της πληροφόρησης με πλατφόρμα εθνικού κοινωνικού διαλόγου για τη χρήση δευτερογενών καυσίμων για να μην υπάρχουν ψευδοαντιθέσεις που τροφοδοτούνται από μικροπολιτική», δήλωσε.

Δείτε το video στο 57΄

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Γ | Γ2. Επενδύσεις στην κυκλική οικονομία

#SEV4growth Οι επενδύσεις στην κυκλική οικονομία στο επίκεντρο της ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Γ2. Παρουσιάζει ο Δημήτρης Νεκτάριος, Principal Financial Advisory Services, Deloitte. Συζητούν οι:- Σωκράτης Φάμελλος, Αναπ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας- Βασίλειος Καρακούσης, Υπεύθυνος Περιβάλλοντος και Αειφορίας, ΤΕΜΕΣ – Ελένη Κολιοπούλου, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας- Δημήτριος Κονταξής, Δ/νων Σύμβουλος, LPC- Λένα Μπέλση, Διευθύντρια Geocycle, ΑΓΕΤ Ηρακλής – Παναγιώτης Σκιαδάς, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης, Viohalco Συντονίζει ο Ιωάννης Πανιάρας, Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Publiée par Economy & Business Facts by SEV sur Mardi 24 avril 2018

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το