Άρθρα

Ευρωεκλογές… να μην χαθεί η ευκαιρία για τον Βόλο, τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα

Του Παύλου Γ. Μαρκάκη*

Βαδίζουμε τελικά – εκτός απροόπτου – στις εκλογές της 26ης Μαΐου με τη δυνατότητα να επιλέξουμε σε πανελλαδικό επίπεδο το κόμμα και τους ανθρώπους που θα εκπροσωπήσουν την ΕΛΛΑΔΑ στην Ευρώπη και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Παρ’ ότι κάλπες την ίδια μέρα θα υπάρχουν και για τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης είναι σίγουρο ότι το καθαρό πολιτικό μήνυμα θα δοθεί από τους ψηφοφόρους στην κάλπη της Ευρωβουλής.
Η εμπειρία μας μέχρι σήμερα από παρόμοιες εκλογές δείχνει, ότι πολλές φορές η ψήφος μας είναι διαφοροποιημένη και με άλλα κριτήρια από αυτή των Εθνικών εκλογών.
Από τα κόμματα που μέχρι σήμερα μας εκπροσώπησαν στην Ευρωβουλή, έχουμε τραυματική εμπειρία επειδή τα κριτήρια της πολιτικής συμπεριφοράς τους ταυτίζονται με τους μεγάλους σχηματισμούς του Ευρωκοινοβουλίου που ποτέ δεν συγχρονίζονται με τα συμφέροντα της Ελλάδος και του Ελληνισμού.

Ταυτόχρονα με την πάροδο του χρόνου πληθαίνουν τα θέματα που αφορούν στην πατρίδα μας και εκτός από τα οικονομικά προβλήματα, έχουν προστεθεί θέματα γεωπολιτικά που επηρεάζουν την Εθνική μας κυριαρχία, τις σχέσεις με τους γείτονές μας και τις ανθρωποκοινωνικές ροές που παρατηρούνται στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο, για τα οποία οι υπάρχοντες εκπρόσωποί μας, είτε αδιαφορούν είτε τα υποβαθμίζουν είτε τα αγνοούν.
Έτσι αυτή τη φορά μας δίνεται η ευκαιρία να επιλέξουμε ένα νέο κόμμα που έχει δώσει με τα χαρακτηριστικά του και απέδειξε με τις γνώσεις και την εμπειρία του προέδρου του ότι μπορεί να αντιμετωπίσει θετικά τα θέματα και τα προβλήματα που περιγράψαμε συνοπτικά πιο πάνω.

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» και ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν είναι μια ευκαιριακή υποψηφιότητα που σχηματίστηκε την τελευταία στιγμή όπως πολλές άλλες που δημιουργούνται σωρηδόν, προκαλώντας τη νοημοσύνη μας, το τελευταίο δίμηνο για να αποκομίσουν πρόσκαιρα και προσωπικά οφέλη στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος για πάνω από τρία χρόνια, εργάζεται εντατικά, έχει οργανώσει και έχει δημιουργήσει έναν νέο κομματικό μηχανισμό, ένα κίνημα, με υγιείς βάσεις, με πρόγραμμα, με θεμελιώδεις πατριωτικές αξίες και κυρίως χωρίς οικονομικές εξαρτήσεις.
Έχει «οργώσει» τρεις φορές όλη την Ελλάδα και σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις έχει ενημερώσει τους πολίτες για αυτά που πραγματικά συμβαίνουν στη χώρα μας και δεν τολμούν να τα πουν τα συστημικά ΜΜΕ. Μέσα δε από τις καθημερινές του τηλεοπτικές εκπομπές αναδεικνύει θέματα που μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και την Εθνική μας κυριαρχία.
Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για τους ψηφοφόρους, για την πατρίδα τους, να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ». Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει, στις εκλογές του Μαΐου, να την αφήσουν να χαθεί…
Για το επόμενο βήμα..

Είναι κατ’ αρχάς τιμή για μένα που συμμετέχω σ’ αυτό το ευρωψηφοδέλτιο και με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος, μου έδωσε την ευκαιρία να αξιοποιήσω την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου σε ένα άλλο επίπεδο εκπροσώπησης …στην Ευρωβουλή.
Εκτίμησε την παραγωγική μου δραστηριότητα στην Ελληνική Βουλή το διάστημα 2009-2012 όπου συνυπήρξαμε στον ίδιο αντιπολιτευτικό σχήμα.
Εκτίμησε την εμπειρία που απέκτησα στα 20 χρόνια της Αυτοδιοικητικής μου δραστηριότητας, στον Δήμο Βόλου και την εξαετή μου επιτυχημένη Αντιδημαρχία κατά την οποία άλλαξε η φυσιογνωμία της πόλης.
Εκτίμησε τις λύσεις που έδωσα σε προβλήματα της Μαγνησίας και τη βοήθειά μου στους Δήμους και Κοινότητες του Νομού μας, μέσα στα 36 χρόνια θητείας στην Τεχνική Υπηρεσία, με μελέτες και κατασκευές έργων υποδομής.
Εκτίμησε την οργανωτική μου δράση και τη συνεργατική μου προσπάθεια σε όλη τη Θεσσαλία για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τεχνικού και Αναπτυξιακού περιεχομένου.
Δεν χρειάζεται να τονίσω την καθημερινή μου παρουσία στη γενέτειρά μου για να πείσω τους ψηφοφόρους να με προτιμήσουν στις επιλογές τους, αφού συνεχώς κυκλοφορώ ανάμεσά τους, βρίσκομαι δίπλα τους και προβάλλω μέσω αρθρογραφίας τα θέματα της περιοχή μας.
Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα αν οι συμπατριώτες μου, στο ψηφοδέλτιο της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ», δείξουν με σταυροδοσία, την προτίμησή τους στο πρόσωπο μου γιατί μαζί με την Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να δουν να εκπροσωπείται στο Ευρωκοινοβούλιο και η Θεσσαλία… και η Μαγνησία… και ο Βόλος..
Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουν να χαθεί…
Ευχαριστώ… ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

*Ο Παύλος Μαρκάκης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» του Κυριάκου Βελόπουλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το