Τοπικά

Ευχαρίστησε τα στελέχη της 8ης ΕΜΑΚ για την ανάσυρση της σορού του συζύγου της από πλαγιά του Ολύμπου

Tις εγκαταστάσεις της 8ης Ε.Μ.Α.Κ. Θεσσαλίας, στη Λάρισα, επισκέφθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, στις 13:00 μ.μ., η κ. Ιωάννα Παπανικολάου, σύζυγος του εκλιπόντος Αθανασίου Κωτούλα σε ορειβατικό δυστύχημα στην κορυφή του Στεφανιού Ολύμπου (από την πλευρά των Καζανιών) στις 24 Ιουλίου 2018, συνοδευόμενη από τον διασωζόμενο στο ίδιο ατύχημα Δημήτρη Ζαρουλέα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την 8η ΕΜΑΚ και γενικότερα στο Πυροσβεστικό Σώμα για την προσπάθεια να απεγκλωβιστεί και να ανασυρθεί η σωρός του εκλιπόντος από την ορθοπλαγιά και να παραδοθεί στους οικείους του, καθώς επίσης και για τη διάσωση του Δημήτρη Ζαρουλέα. Επίσης η κ. Παπανικολάου ζήτησε από την Υπηρεσία να παρευρεθεί στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη κορυφή του Ολύμπου και σε υψόμετρο 2.850μ, πλησίον της ορθοπλαγιάς του Στεφανιού.

Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση διάσωσης στις 24/7/2018, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες συμμετείχαν: 11 υπάλληλοι της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, 6 της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, 3 της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, 4 της 4ης ΕΜΑΚ Κομοτηνής, 4 της Π.Υ. Κατερίνης και 3 Εθελλοντών της Ε.Ο.Δ. Σύνολο: 31 Διασώστες και η επιχείρηση διήρκησε έως τις 26/7/2018.

Κατά την επίσκεψη της κ. Ιωάννας Παπανικολάου και του κ. Δημήτρη Ζαρουλέα στην 8Η ΕΜΑΚ, παραβρέθηκε ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας Ταξίαρχος Χρήστος Σπαθούλας, ο οποίος ήταν και ο αποδέκτης των ευχαριστιών τους, καθώς επίσης ο Διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Λάμπρος Κίτσιος και στελέχη της Υπηρεσίας.
Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, αντιπροσωπεία τεσσάρων (4) υπαλλήλων της 8ης ΕΜΑΚ παρευρέθη στο ετήσιο μνημόσυνο προς τιμήν του Αθανασίου Κωτούλα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το