Τοπικά

Εξωστρέφεια Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου προς την κοινωνία η έκθεση «Δίκης Τέχνης»

Ομαδική έκθεση τέχνης διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου σε συνεργασία και με την υποστήριξη της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Μουσείων του Δήμου Βόλου Έλενας Αντωνοπούλου και τον δικηγόρο Νίκο Παπαδόπουλο, που έχει την οργανωτική και εικαστική επιμέλεια της εκδήλωσης. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν εικαστικές δημιουργίες των μελών του Συλλόγου και δικαστικών υπαλλήλων που εργάζονται στο Πρωτοδικείο Βόλου και θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 29 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Τέχνης «Giorgio De Chirico».
Όπως ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος, «το 2024 θα αποτελέσει για τον Σύλλογο ένα έτος εξωστρέφειας προς την κοινωνία του Βόλου», ενώ παράλληλα κάλεσε όλους τους Βολιώτες να επισκεφθούν την εκδήλωση.
Ο κ. Στρατηγόπουλος δήλωσε πως «η έκθεση έχει χαρακτήρα μοναδικής σπανιότητας σε τοπική κλίμακα, καθώς είναι η πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου που γίνεται μετά την ίδρυσή του, αλλά και πρωτοπορίας σε πανελλαδική εμβέλεια, καθώς δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα έκθεση με αντίστοιχο εικαστικό περιεχόμενο, το οποίο αποτελείται από 8 με 9 επιμέρους εικαστικά αντικείμενα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι, μεταξύ άλλων, και ένα δείγμα μίας απαραίτητης συνέργειας μεταξύ φορέων, τον Δήμο Βόλου και τον Δικηγορικό Σύλλογο, που μπορεί σε συγκεκριμένα θέματα να έχουν διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις, πλην όμως είναι υποχρεωμένοι θεσμικά και όχι μόνο, να συνεργάζονται» και όπως αναφέρει «τι καλύτερο από το να υπάρχει μία τέτοια συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού».
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Μουσείων κ. Έλενα Αντωνοπούλου επισήμανε πως «το ταλέντο και η αγάπη για τις τέχνες έχουν τη δύναμη να συνυπάρχουν και παράλληλα να εμπνέουν όσους έχουν την ευλογία και την τύχη να έχουν αυτή την τιμή».
Ο δικηγόρος κ. Νίκος Παπαδόπουλος, που έχει αναλάβει την εικαστική ευθύνη της εκδήλωσης, δήλωσε: «Ποιούν οι δικηγόροι τέχνη; Πορευόμαστε, ζούμε, δημιουργούμε και εκθέτουμε δίκην τέχνης. Ο επισκέπτης θα εκπλαγεί από τα εκθέματα που θα έχει την ευκαιρία να δει. Οι δικηγόροι έχουν και μία άλλη πλευρά και αυτή την πλευρά θέλουμε να την αναδείξουμε».
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν εικαστικές δημιουργίες έντεκα δικηγόρων (τέως και εν ενεργεία) και δύο δικαστικών υπαλλήλων. Ειδικότερα, θα εκτεθούν κατ’ αλφαβητική σειρά έργα των: Γιάννη Αντωνίου, δικηγόρου (φωτογραφία), Αλκιβιάδη Γκέσκου, δικηγόρου (ζωγραφική), Αχιλλέα Γκέσκου, δικηγόρου (ζωγραφική), Κωνσταντινιάς Καψιώχα, δικηγόρου (ζωγραφική, αγιογραφία, ψηφιδωτό, faux vitraux), Ροζαλίας Μαλακασιώτη, δικηγόρου (κεραμική), Γιάννη Μπατσή, δικηγόρου (γλυπτική, αγιογραφία), Μανώλη Παλτατζή, δικαστικού υπαλλήλου (ξυλογλυπτική), Κυριάκου Παπαγεωργίου, δικηγόρου (φωτογραφία), Νίκου Παπαδόπουλου, δικηγόρου (φωτογραφία), Κωνσταντίνου Σπύρου, δικηγόρου (ξυλογλυπτική, αγιογραφία), Γιώργου Ταταριώτη, δικηγόρου (ζωγραφική), Αριστείδη Τσακαλέα, δικηγόρου (ζωγραφική), Αργυρώς Τσαλούχου, δικαστικής υπαλλήλου (ζωγραφική).

Θα εκτεθούν επίσης οι αφίσες των 25 θεατρικών παραστάσεων που ανέβασε η Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων «Αθέμιτος» από το 1997 έως και σήμερα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΣΜΕΝΟΣ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εύκολα “καθάρισε” τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός

Γρήγορα και εύκολα ο Ολυμπιακός προσέθεσε τρεις βαθμούς στη συγκομιδή του στο παιχνίδι με τον…

12 Μαρτίου 2024

Έξω

  Σακούλες απορριμμάτων έξω από τους κάδους στα Χάνια Πηλίου, διαπίστωσαν περιπατητές. Εύλογο είναι το…

12 Μαρτίου 2024

Πήρε φόρα ο Βόλος στην Α2 πόλο 12-10 την Ηλιούπολη

Ήταν να μην κάνει την αρχή και να αρχίσει να κερδίζει… Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση επιβλήθηκε…

12 Μαρτίου 2024

Ευκολία

  Αντί να ανοίξει τον κάδο απορριμμάτων και να πετάξει μέσα την σακούλα, ο συμπολίτης…

12 Μαρτίου 2024

Νίκη παραμονής στη Β’ Εθνική για τα κορίτσια του Βόλου

Νίκη και παραμονή στην Β’ Εθνική κατηγορία για την γυναικεία ομάδα του Βόλου. Σε ένα…

12 Μαρτίου 2024

Αποκόπηκε

  Ένα κομμάτι από το κράσπεδο επί της οδού Ροζού στη συμβολή με την οδό…

12 Μαρτίου 2024