Τοπικά

Εξοπλισμός για το ιατρείο μικρών ζώων στο καταφύγιο αδεσπότων στις Γλαφυρές

Σε συνοπτικό διαγωνισμό προχωρά ο Δήμος Βόλου για την προμήθεια εξοπλισμού ιατρείου μικρών ζώων στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της δαπάνης ανέρχεται σε 40.000 ευρώ με ΦΠΑ και θα καλυφθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια του απαραίτητου κτηνιατρικού εξοπλισμού ιατρείου μικρών ζώων στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με την έγκριση που δόθηκε από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Όλα τα είδη για το ιατρείο μικρών ζώων καταφυγίου αδέσποτων ζώων, θα είναι τελείως καινούργια και αμεταχείριστα και θα πληρούν κατ’ ελάχιστο τις τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ & Δημόσιας Υγείας.
Ο Δήμος Βόλου διαθέτει καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στη θέση «Μαραθάς» περιορισμένου αριθμού θέσεων φιλοξενίας αδέσποτων ζώων αναλογικά με τον πληθυσμό αδέσποτων ζώων σαράντα 40 θέσεων, το οποίο θα επεκταθεί και θα ανεγερθεί και ιατρείο μικρών ζώων.
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του διαγωνισμού θα γίνει προμήθεια ενός τροχήλατου φορείου μικρών ζώων, ενός αιματολογικού αναλυτή για εξετάσεις σε σκύλους και γάτες, βιοχημικός αναλυτής, σύστημα υπερηχογραφίας, αναισθητικής μηχανής, χειρουργικού –εξεταστικού τραπεζιού, τροχήλατης χειρουργικής λάμπας, σετ ωτοσκόπησης-οφθαλμοσκόπησης, στηθοσκόπιο, υγρού κλίβανου, κτηνιατρικού θερμόμετρου, συστοιχίας κλωβών, ηλεκτρονικής ζυγαριάς με τάπετο, τροχήλατου τραπεζιού εργαλείων, κουρευτικής μηχανής και λαβίδων.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου αναδείχθηκε η εταιρεία ΕΥΠΛΟΥΣ Ε.Ε. ως προσωρινός μειοδότης για το έργο «προσθήκη κτιριακών εγκαταστάσεων στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων».

Στις 15 Οκτωβρίου εκδικάζονται οι προσφυγές της ΔΗΤΕΒ κατά ΟΑΕΔ και Λιμενάρχη Βόλου

Θετική ήταν η γνωμοδότηση της Οικονομικής Επιτροπής για την άσκηση των προσφυγών της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης του Δήμου Βόλου (ΔΗΤΕΒ) κατά του ΟΑΕΔ.
Οι προσφυγές συζητούνται ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου, μετά από αναβολές, στις 15 Οκτωβρίου. Με τις προσφυγές που είχε ασκήσει το 2007 η ΔΗΤΕΒ ζητεί την ακύρωση των αποφάσεων του ΟΑΕΔ, με τις οποίες διατάχθηκε η επιστροφή ποσών 29.841,35 και 12.773,77 ευρώ που αφορούσαν επιχορήγηση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα «Νέων Θέσεων Εργασίας» 2004.
Σημειώνεται ότι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΔΗΤΕ και η συνέχιση των δικαστικών υποθέσεων της επιχείρησης που είναι σε εκκρεμότητα. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα εξουσιοδοτήθηκαν έμμισθες δικηγόροι του Δήμου να παραστούν στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου προς υποστήριξη των προσφυγών.
Ανάλογη απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή και για τις προσφυγές της ΔΗΤΕΒ κατά του Κεντρικού Λιμενάρχη βόλου το 2008 για την ακύρωση της απόφαση με την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ για επικαλούμενες κατασκευές χωρίς άδεια στον χώρο ναυπηγήσεως του ομοιώματος της αρχαίας Αργούς στα Πευκάκια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το