Τοπικά

Εξώδικο για τις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού από τον Δήμος Νοτίου Πηλίου σε ιδιωτική εταιρεία

Εξώδικη επιστολή στην εταιρεία με την επωνυμία «Ιστιοπλοΐα Αιγαίου ΝΕΠΑ» – Υπηρεσίες ενοικίασης σκαφών, θα αποστείλει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, ζητώντας να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια παραβίασης του δημοτικού χώρου, που βρίσκεται στην περιοχή Κάτω Γλυφούρα, γνωστή ως περιοχή «Σχολές Εμπορικού Ναυτικού», μεταξύ των χωριών Κάτω Γατζέας και Καλών Νερών. Σχετική ομόφωνη για τον διορισμό δικηγόρου απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή, καθώς διαπιστώθηκε ότι τοποθετήθηκε από αγνώστους, μεταλλική κατασκευή στον χώρο, στην οποία αναγράφονταν ότι, είναι ιδιωτικός και συγκεκριμένα ότι ανήκει στην εταιρεία «Μπλέτσας».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, στην εξώδικη επιστολή θα αναγράφοντα τα παρακάτω: «Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι κύριος, νομέας και κάτοχος, ενός ακινήτου – γεωτεμάχιου, που βρίσκεται στην περιοχή Κάτω Γλυφούρα, γνωστή ως περιοχή «Σχολές Εμπορικού Ναυτικού». Η περιοχή οριοθετείται μεταξύ των χωριών Κάτω Γατζέας και Καλών Νερών. Το προαναφερθέν ακίνητο – γεωτεμάχιο, καλύπτει έκταση 41.482,79, είναι νομίμως δηλωμένο ως ιδιοκτησία του Δήμου μας και πιστοποιημένο στο Εθνικό Κτηματολόγιο, με αριθμό πρωτοκόλλου δήλωσης 35036000000926327, διαθέτει νόμιμους τίτλους κτήσης και αποτυπώνεται πλήρως στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα. Το εν λόγω ακίνητο ιστορικά προέρχεται από την πρώην Κοινότητα Αγίου Γεωργίου και αποτελεί αποκλειστικά και αδιαμφισβήτητα δημοτική έκταση του νέου πλέον Δήμου Νοτίου Πηλίου. Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, διαπιστώθηκε από στελέχη του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ότι εντός του ανωτέρου δημοτικού ακινήτου, τοποθετήθηκε από αγνώστους, μεταλλική κατασκευή, στην οποία αναγράφονταν ότι, ο χώρος είναι δήθεν ιδιωτικός και συγκεκριμένα ότι ανήκει στην εταιρία Μπλέτσας.

Επειδή, ο συγκεκριμένος χώρος είναι αποκλειστικά και μόνο δημοτικός, επειδή, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, διαθέτει όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, που τον καθιστούν, κύριο, νομέα και κάτοχο του ανωτέρου περιγραφόμενου δημοτικού χώρου, επειδή, η πράξη τοποθέτησης μεταλλικής κατασκευής με αναγραφόμενη ταμπέλα, αποτελεί ξεκάθαρη προσβολή της νομής μας, σας καλούμε όπως, αποφύγετε οποιαδήποτε ενέργεια παραβίασης του δημοτικού χώρου, που βρίσκεται στην περιοχή Κάτω Γλυφούρα, γνωστή ως περιοχή «Σχολές Εμπορικού Ναυτικού» , μεταξύ των χωριών Κάτω Γατζέα και Καλά Νερά και η οποία αποτυπώνεται λεπτομερώς στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν διαπιστωθεί νέα ενέργεια αμφισβήτησης του δημοτικού χώρου, από εσάς, θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, ώστε να προστατέψουμε, τη δημοτική περιουσία, τα συμφέροντα του Δήμου Νοτίου Πηλίου και των δημοτών του». Να αναφερθεί ότι πέρυσι τον Ιούλιο είχε δει το φως της δημοσιότητας το ενδιαφέρον εταιρείας βελγικών συμφερόντων. Σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει ο βουλευτής κ. Αθ. Λιούπης, «είναι μια επένδυση που καταρχήν συναντά προβλήματα, καθώς η εταιρεία βελγικών συμφερόντων εξαγόρασε το 2015 την έκταση, που προοριζόταν για Σχολές Εμπορικού Ναυτικού και με παραχώρηση του αιγιαλού ήθελε να αναπτύξει περίπου 30 μεγάλα ιστιοπλοϊκά σκάφη, να δημιουργήσει bungalows και σχολή ιστιοπλοΐας, ίσως και αυτοδυτών». Ο ίδιος, είχε επισημάνει ότι «υπήρξαν ένα χρόνο νωρίτερα προβλήματα με την παραχώρηση του αιγιαλού, καθώς το λιμάνι που υπάρχει, είναι παράνομο και θέλει νομιμοποίηση από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το