Ελλάδα

Έξι υπουργοί έμειναν εκτός κυβέρνησης – Όλο το παρασκήνιο

Εκτός κυβερνητικού σχήματος βρέθηκαν 6 υπουργοί.
Είναι οι υπουργοί Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σταύρος Κοντονής, Λυδία Κονιόρδου, Ευάγγελος Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης και ο υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που στον προηγούμενο ανασχηματισμό είχε μετακινηθεί από το πρώτο τη τάξει υπουργείο, το Εσωτερικών, στο υπ. Ναυτιλίας, φαίνεται ότι «πληρώνει» με καθυστέρηση τη ρύπανση στο Σαρωνικό, αλλά και την είσοδο στην κυβέρνηση της -επίσης προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ-, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Ο Αλέξης Τσίπρας «χρύσωσε» το χάπι της εξόδου του από την κυβέρνηση, ανακοινώνοντας ότι θα τον προτείνει ως πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σταύρος Κοντονής που έμεινε εκτός του υπ. Δικαιοσύνης (ανέλαβε ο Μιχάλης Καλογήρου) κατά πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο «πλήρωσε» την υπόθεση της Energa και την αποφυλάκιση Φλώρου. Ωστόσο, κατά πληροφορίες την θέση του επιδείνωσε και το γεγονός ότι ήταν… υπερφίαλος προξενώντας αντιπάθειες εντός και εκτός κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το παρατσούκλι του εκ Ζακύνθου ορμώμενου βουλευτή και τέως υπουργού είναι «κόντες». Κατά πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Κοντονή, ο πρωθυπουργός του πρότεινε να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, αλλά δεν δέχθηκε.

Η Λυδία Κονιόρδου έχασε το υπ. Πολιτισμού (ανέλαβε η Μυρσίνη Ζορμπά) μετά τις αλλεπάλληλες αστοχίες στο αντικείμενο της.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «αποδεκατίστηκε» καθώς απομακρύνθηκαν και ο υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης των Οικολόγων-Πράσινων.
Εκτός «νυμφώνος» βρέθηκε και ο Γιάννης Μπαλάφας καθώς καταργήθηκε η θέση του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Οι γνωρίζοντες λένε ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τον προϊστάμενό του υπουργό, Δημήτρη Βίτσα.
Σε αυτά τα ονόματα προστίθενται φυσικά η αναγκαστική έξοδος του Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος ανέλαβε γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και η αποπομπή του Νίκου Τόσκα, την παραίτηση του οποίου είχε κάνει δεκτή προ ημερών ο πρωθυπουργός, μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το