Τοπικά

Έξι κρούσματα του κορωνοϊού σε μια ημέρα στη Μαγνησία – Θετική γυναίκα που ταξίδεψε από Ελβετία

Πέντε κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν χθες στο Στεφανοβίκειο σε οπλίτες και αξιωματικούς, από την ιχνηλάτηση του ΕΟΔΥ και σε καραντίνα βρίσκεται όλη η στρατιωτική μονάδα. Από τα δείγματα που εξετάζονται σε καθημερινή βάση προκύπτει ότι τα κρούσματα αυξάνονται, στην 1η ΤΑΞΑΣ. Στο Πανεπιστημιακό νοσηλεύεται ο 20χρονος οπλίτης, που πρώτος εντοπίστηκε με κορωνοϊό και τα κρούσματα στην 1η ΤΑΞΑΣ ανέβηκαν στα δέκα. Η συντονιστική ομάδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι στον Βόλο καταγράφηκε κρούσμα κορωνοϊού σε γυναίκα που πριν έξι ημέρες ταξίδεψε από Ελβετία. Δεν νοσηλεύεται αλλά παραμένει σπίτι της. Είναι υπάλληλος σε δημόσια υπηρεσία.

Την ίδια ώρα στο Νοσοκομείο του Βόλου έχουν τεθεί οι προδιαγραφές για να αγοραστεί μοριακός αναλυτής. Το κόστος του ανέρχεται σε 30.000 ευρώ αλλά θα πρέπει να καλυφθεί το κόστος των αντιδραστηρίων που είναι υψηλό.

Στο Νοσοκομείο του Βόλου εκτιμούν πως ο μοριακός αναλυτής θα αγοραστεί μέχρι τον Οκτώβριο και όπως τόνισε ο διοικητής κ. Ντόκος το κόστος θα πρέπει να καλυφθεί από την 5Η ΥΠΕ . Οι τεχνικές προδιαγραφές εξετάζονται και θα προχωρήσει το Αχιλλοπούλειο σε διαγωνισμό.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το