Τοπικά

Εξέλιξη στην υπόθεση εξαφάνισης Κοντούλη – Εισαγγελική πρόταση παραπομπής 66χρονου επιχειρηματία για ανθρωποκτονία

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της εξαφανισμένης Μαριάννας-Εριέττας Κοντούλη, από την Αμαλιάπολη Αλμυρού, καθώς σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου που την έχει αναλάβει, παραπέμπει για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον βασικό πρωταγωνιστή της, έναν 66χρονο επιχειρηματία.

Σχετική πρόταση φέρεται να έχει κάνει η εισαγγελέας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, προκειμένου αυτό να εκδώσει σχετικό βούλευμα. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ανέσυρε από το αρχείο την υπόθεση και ύστερα από την απολογία του επιχειρηματία που έλαβε ο ανακριτής, προσωποποίησε την κατηγορία σε βάρος του, θεωρώντας ότι είναι ο μόνος που τη γνώριζε και είχε κίνητρα για τη δολοφονία της. Άλλωστε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον εν λόγω επιχειρηματία φέρεται να είχε εμπιστευτεί η εξαφανισθείσα, τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας της, μέχρι το 2002, οπότε και είχε αποσύρει το σχετικό πληρεξούσιο προς αυτόν και στη συνέχεια εξαφανίστηκε (Σεπτέμβριος 2002). Από την πλευρά του ο 66χρονος φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση της Κοντούλη, ενώ υποστηρίζει ότι μέχρι και το 2013 είχε επικοινωνία μαζί της, καθώς αυτή βρισκόταν στο εξωτερικό, ενώ τώρα δεν γνωρίζει πού βρίσκεται. Σημειώνεται ότι η Μαριάννα-Εριέττα Κοντούλη θεωρείται νεκρή, αλλά το σώμα της δεν έχει βρεθεί, ενώ πέρσι είχαν διενεργηθεί ανασκαφές σε χώρο ιδιοκτησίας του επιχειρηματία, όπου θεωρούνταν ότι ίσως βρίσκονταν θαμμένη η εξαφανισμένη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Επίσης στις 7 Ιουλίου 2020 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας είχε κρίνει ένοχους τον επιχειρηματία και δύο ακόμη άτομα, έναν γιατρό και έναν ακόμη επιχειρηματία, για την κατηγορία της πλαστογραφίας, ενώ είχε παύσει την εναντίον τους δίωξη για απάτη.

Η υπόθεση αφορούσε στη μεταβίβαση έξη ακινήτων, ιδιοκτησίας της Κοντούλη, συνολικής έκτασης 100 στρεμμάτων, τη χρονική περίοδο 2004-2007 στην περιοχή του Αλμυρού. Σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς, ο 66χρονος επιχειρηματίας που κατηγορούταν για πλαστογραφία και απάτη, κρίθηκε ένοχος μόνον για πλαστογραφία και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών, μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή. Στον γιατρό από την Αττική, 71 χρόνων, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων. Στον 71χρονο επίσης επιχειρηματία, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων. Σύμφωνα με όσα κατηγορούνταν, σπίτια, οικόπεδα και κτήματα άρχισαν να «μοιράζονται» από άγνωστη γυναίκα, που φέρεται να είχε πάρει τη θέση της εξαφανισμένης. Η σύνταξή της φέρεται να συνέχιζε να έμπαινε σε λογαριασμούς τραπεζών, ενώ φέρεται να προέκυψαν δεκάδες πλαστογραφημένες υπογραφές και πολλά ερωτήματα, που παραμένουν αναπάντητα. Τα ίχνη της 70χρονης τότε καθηγήτριας μπαλέτου χάθηκαν το καλοκαίρι του 2002 από την Αμαλιάπολη. Ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου. Διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά, όπου και έμενε μόνη της. Πριν χαθεί, είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη Αλμυρού, στο εξοχικό της. Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Μαριάννας Κοντούλη, αποκαλύφθηκαν πληρεξούσια έγγραφα, που φαίνεται να είχε κάνει σε διάφορα άτομα, τα οποία φέρονται να ήταν πλαστά. Με αυτά τα πληρεξούσια, τα άτομα που φέρονται να την είχαν πλαισιώσει, εμφανίζονται να έκαναν διάφορες αγοραπωλησίες στο όνομά της, παρά το γεγονός ότι η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί από το 2002. Για την εξαφάνιση – μυστήριο, τις μεταβιβάσεις, ενώ η τύχη της αγνοούνταν, είχε αρχίσει εισαγγελική έρευνα το 2008, όταν η ετεροθαλής αδερφή της Μαριάννας Κοντούλη κατέθεσε την πρώτη αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το