Ελλάδα

Εξελίξεις στην υπόθεση της Αράχωβας: Φωτογραφία με το χάσκι και άγνωστο άνδρα έδωσε ο ιδιοκτήτης στην ΕΛΑΣ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του βασανιστικού θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα, καθώς ο ιδιοκτήτης του έδωσε στην αστυνομία φωτογραφία που καταγράφει το άτυχο σκυλί τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου, κοντά σε έναν άγνωστο μαυροφορεμένο άνδρα.

Όπως μετέδωσε το OPEN, το πρόσωπο που καταγράφεται κοντά στον Όλιβερ φορά κουκούλα και φαίνεται να έχει το βλέμμα του στραμμένο προς το ζώο.

Μιλώντας στον σταθμό ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ σημείωσε: «Είναι δυνατόν να είναι ζώα; Δηλαδή δαγκωματιές δεν είχε. Δηλαδή η αγέλη δάγκωσε τον σκύλο στον πρωκτό; Τα σκυλιά αυτά είχαν μαχαίρια στο στόμα και πήγαν και τον κάρφωσαν; Γιατί ο Όλιβερ πήγε μετά από 35 ώρες για νεκροψία; Γιατί εμένα με είχανε να τον άλλαζα αυτοκίνητα και δεν με αφήσανε να φτάσω στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Καρδίτσας; Κοιτάω να βρεθεί αυτός ή αυτοί που το έκαναν αυτό».

Αναβάλλονται οι ανακοινώσεις για τον θάνατο του Όλιβερ

Σημειώνεται ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Όλιβερ που επρόκειτο να γίνουν στις αρχές αυτής της εβδομάδας αναβάλλονται και φαίνεται πως μεταφέρονται για την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία υποστηρίζει ότι από το βιντεοληπτικό υλικό και τις μαρτυρικές καταθέσεις που ελήφθησαν, φαίνεται ότι ο Όλιβερ δέχθηκε επίθεση από αγέλη, ενώ η κτηνίατρος που πρώτη εξέτασε το σκυλάκι -και όσο ήταν εν ζωή- είναι κάθετη ότι τα τραύματά του δεν μπορεί να προκλήθηκαν από ζώα.

Κατσαφάδος: «Δεν υπάρχουν συμφέροντα»
Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος είπε ότι δεν υπάρχουν συμφέροντα σε ό,τι αφορά την έρευνα της Αστυνομίας, ενώ τόνισε ότι από την εισαγγελία ορίστηκε πραγματογνώμονας κτηνίατρος, ενώ σε ερώτηση απάντησε ότι έχουν γίνει ακόμα δύο πραγματογνωμοσύνες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την παρουσία κτηνίατρου στις έρευνες, είπε ότι οι δύο πρώτες πραγματογνωμοσύνες έγιναν από κτηνίατρους του δημοσίου, χωρίς ωστόσο να βρεθούν στο σημείο, αλλά βλέποντας φωτογραφίες που τους μετέφεραν οι αξιωματικοί που βρίσκονται στην Αράχωβα.

Εξήγησε ότι οι δύο πραγματογνωμοσύνες σε συνδυασμό με τον τρίτο πραγματογνώμονα που έθεσε η εισαγγελία και τον τεχνικό που σύμβουλο που «ρίχνει» στην υπόθεση η πλευρά του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, καθυστερούν την έρευνα και τις ανακοινώσεις.

«Δεν μπορεί με αφορμή μία ενδεχόμενη δολοφονική ενέργεια κάποιου πολίτη ή κάποιου κάτοικου μίας πόλης να κατηγορείται μία ολόκληρη πόλη», σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: Έθνος

Share
Ετικέτες: Αράχωβαχάσκι

Πρόσφατα άρθρα

Σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων φέρεται να ζήτησε να ενταχθεί ο 18χρονος – Κρίθηκε προφυλακιστέος

Σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων φέρεται να ζήτησε να ενταχθεί ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε…

14 Δεκεμβρίου 2023

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Βαρύς χειμώνας προ των πυλών με τσουχτερό κρύο και χιόνια

«Προ των πυλών» βρίσκεται μια ψυχρή εισβολή, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της…

14 Δεκεμβρίου 2023

Τράπεζες: Προς παράταση ο «πάγος» στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων

Σε παράταση του προγράμματος που «πάγωσε» τα κυμαινόμενα επιτόκια των ενήμερων στεγαστικών δανείων στα επίπεδα…

14 Δεκεμβρίου 2023

Κακλαμάνης: Διευκρινήσεις για τη δήλωσή του για τον αστυνομικό – «Μακάρι να βγει, αλλά ως κανονικός άνθρωπος»

Τη δήλωσή του πως «σαν γιατρός θα έλεγα αν ο Θεός τον αγαπά καλύτερα να…

14 Δεκεμβρίου 2023

“Η μη επαρκής στήριξη εκ μέρους της πολιτείας θα δυσκολέψει περαιτέρω τη δραματική κατάσταση που βιώνουν από το καλοκαίρι ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της Μαγνησίας”

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη απέστειλε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού…

14 Δεκεμβρίου 2023

Χρυσό βραβείο για τα «Easy Bake» των Μύλων Αγίου Γεωργίου στα Plant Based Awards 2024

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 το τμήμα Marketing καταναλωτικών προϊόντων της Loulis Food Ingredients παρευρέθηκε στην τελετή…

14 Δεκεμβρίου 2023