Τοπικά

Εξαπατούσε Βολιώτες με την υπόσχεση να τους εξασφαλίσει όχημα από τον Ο.Δ.Δ.Υ. σε καλή τιμή

oddy

Έξι περιπτώσεις απάτης οι οποίες απασχόλησαν το τελευταίο δίμηνο την πόλη του Βόλου, εξιχνιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι συνέλαβαν ως δράστη έναν 42χρονο.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 16 Οκτωβρίου 2015 έως και σήμερα, ο 42χρονος χρησιμοποιούσε το πρόσχημα προσωπικών διασυνδέσεων με άτομο του Ο.Δ.Δ.Υ. Αττικής για δήθεν εξασφάλιση διάθεσης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών προς τα θύματά του σε πολύ καλές τιμές.

Ενεργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, κατόρθωσε να αποσπάσει από έξι διαφορετικά άτομα το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.905 ευρώ, ως προκαταβολές για τη δήθεν επικείμενη αγορά.

Η παράδοση των χρημάτων από τα θύματα στο δράστη λάμβανε χώρα τόσο διά ζώσης όσο και μέσω τραπεζικών καταθέσεων, ενώ προκειμένου να γίνει πιο πειστικός, ο 42χρονος τους ζητούσε να συντάξουν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις περί δήθεν συμμετοχής τους σε δημοπρασίες του Ο.Δ.Δ.Υ.

Σήμερα το μεσημέρι προκαθορίστηκε ραντεβού μεταξύ του δράστη και ενός από τα θύματά του, ηλικίας 40 ετών. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, ο δράστης παρέλαβε από τον 40χρονο το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ, ως έξοδα για μεταφορά οχήματος που δήθεν είχε αγοράσει, από την Αθήνα στο Βόλο.

Από την κατοχή του δράστη, καθώς και κατά τη νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ,
• το κινητό του τηλέφωνο, ως μέσο επικοινωνίας με τα θύματά του,
• δεκατρείς υπεύθυνες δηλώσεις των θυμάτων και
• πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Ο 42χρονος με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το