Τοπικά

Εξαπάτησαν 71χρονο Βολιώτη με ψεύτικη αγγελία για πώληση ΙΧ και του πήραν 1.800 ευρώ

Του πήρε προκαταβολή 1.800 ευρώ, προκειμένου να του πουλήσει ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, μέσω αγγελίας που είχε δει στο διαδίκτυο, αλλά τελικά όχι μόνον αυτοκίνητο δεν παρέλαβε, αλλά έχασε και τα χρήματα…
Ο λόγος για έναν 71χρονο Βολιώτη, που διάβασε μέσω ιστότοπου στο διαδίκτυο αγγελία, ότι πωλείται ένα ΙΧ μάρκας «Τογιότα Γιάρις», προς 3.500 ευρώ. Ο Βολιώτης ήρθε σε επικοινωνία με τη φερόμενη ως κάτοχο του ΙΧ, η οποία τον έπεισε να της καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 1.800 ευρώ ως προκαταβολή. Η 39χρονη που φέρεται να έχει γεννηθεί στη Λάρισα και να διαμένει στο Ναύπλιο, κρίθηκε ένοχη προχθές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για απάτη από κοινού με έτερο άγνωστο πρόσωπο και της επέβαλε ερήμην ποινή φυλάκισης 8 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 4 Δεκεμβρίου του 2016 ο 71χρονος Βολιώτης φέρεται να είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με άγνωστο άτομο, με το όνομα Νίκος και να είχαν συμφωνήσει στην αγορά του ΙΧ, αγγελία για το οποίο είχε δει στην ιστοσελίδα για αυτοκίνητα, με φερόμενη ιδιοκτήτρια την 39χρονη. Ο κ. Νίκος φέρεται να του είχε ζητήσει να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τη σύζυγό του την προκαταβολή των 1.800 ευρώ, όπως και έγινε, ενώ κατόπιν φέρεται να του είχε ζητήσει επιπλέον 800 ευρώ, χρήματα τα οποία ο μηνυτής αρνήθηκε να καταθέσει. Όταν ο Βολιώτης εξέφρασε στον άγνωστο κ. Νίκο την άρνησή του, ο τελευταίος του είπε ότι τον είχε εξαπατήσει και του έκλεισε το τηλέφωνο… Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, η κατηγορούμενη φερόμενη ως σύζυγος του κ. Νίκου, δεν ήταν ιδιοκτήτρια του ΙΧ και αποκόμισε παράνομα όφελος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το