Τοπικά

Εξαπάτησαν 6 ξενοδόχους της Αλοννήσου

 

Εξαπάτησαν ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά έξι υπεύθυνους ξενοδοχειακών μονάδων της Αλοννήσου και τους απέσπασαν συνολικά 21.235 ευρώ τρεις δράστες, που κρίθηκαν ένοχοι χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για απάτη κατ’ εξακολούθηση, χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση και συνέργεια στην απάτη.

Κατηγορούμενοι ήταν δύο άνδρες από την Κόρινθο 64 χρόνων και την Πάτρα 45 χρόνων και μία γυναίκα 38 χρόνων, επίσης από την Κόρινθο, που φέρεται να έχει συγγενική σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο. Στον 64χρονο που απουσίαζε από την ακροαματική διαδικασία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, οπότε αν συλληφθεί, θα οδηγηθεί στη φυλακή. Στον 45χρονο, που ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία, επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ στην τρίτη κατηγορούμενη, την 38χρονη, επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Οπότε κι αυτή αν συλληφθεί, θα οδηγηθεί στη φυλακή. Μάρτυρες στη χθεσινή δίκη ήταν τέσσερις από τους έξι συνολικά εξαπατηθέντες υπεύθυνους ξενοδοχειακών μονάδων της Αλοννήσου, που αναφέρθηκαν στο πώς έγιναν οι απάτες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 27 Αυγούστου του 2019 οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι, ο 64χρονος και ο 45χρονος επικοινώνησαν μέσω κινητού τηλεφώνου, που φέρεται να ανήκε σε Κινέζο, με τους έξι υπεύθυνους ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού των Β. Σποράδων. Ειδικότερα και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επικοινώνησαν με υπεύθυνο ξενοδοχείου και αφού παρουσιάστηκαν ως γνωστός επιχειρηματίας (ξενοδόχος) του νησιού, του δήλωσαν ότι είχαν καταθέσει το ποσό των 1.400 ευρώ στον λογαριασμό του για κράτηση δωματίου, αντί του κανονικού που ήταν 140 ευρώ. Ζήτησαν δε από τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου, να τους επιστρέψει μέσω λογαριασμού της Εθνικής Τράπεζας, το ποσό των 1.260 ευρώ, που ήταν η διαφορά από το παραπανίσιο ποσό, που δήθεν είχαν καταβάλλει. Στον εν λόγω λογαριασμό φέρονται να ήταν και οι τρεις κατηγορούμενοι συνδικαιούχοι. Ακολούθως επικοινώνησαν με υπεύθυνη άλλου ξενοδοχείου του νησιού και αφού χρησιμοποίησαν πάλι το όνομα του γνωστού επιχειρηματία της Αλοννήσου, ισχυρίστηκαν ότι είχαν καταθέσει για κράτηση δωματίου το ποσό των 4.750 ευρώ, αντί του ποσού των 475 ευρώ. Μάλιστα για να γίνουν πιστευτοί, απέστειλαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην υπεύθυνη πλαστό πιστοποιητικό κατάθεσης των χρημάτων, μέσω δήθεν της Γιούρομπανκ και ζήτησαν να τους επιστρέψει το ποσό των 4.200 ευρώ ως υπερβάλλον αυτών που δήθεν είχαν καταθέσει.

Και άλλοι εξαπατηθέντες
Οι δύο δράστες συνέχισαν το έργο τους με θύματα και άλλους υπεύθυνους ξενοδοχειακών μονάδων της Αλοννήσου. Επικοινώνησαν με υπεύθυνο ξενοδοχείου και χρησιμοποιώντας το όνομα πάλι του γνωστού επιχειρηματία του νησιού, ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι κατέθεσαν 5.000 ευρώ αντί για 500, προκειμένου να κάνουν κράτηση δωματίου, απέστειλαν δε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πλαστό αποδεικτικό της Γιούρομπανκ. Ζήτησαν δε να τους επιστραφεί το παραπανίσιο ποσό των 4.500 ευρώ που δήθεν κατέθεσαν μέσω λογαριασμού της Εθνικής. Σε δύο εξαπατηθέντες ξενοδόχους απέστειλαν μάλιστα μετά την απόσπαση των χρημάτων που δεν δικαιούνταν, των 4.750 και των 5.000 ευρώ, και πλαστά αποδεικτικά Τράπεζας, προκειμένου να τους πείσουν… Και φυσικά συνέχισαν το έργο τους. Τηλεφώνησαν πάλι από «κινεζικό» τηλέφωνο με υπεύθυνο άλλης ξενοδοχειακής μονάδας της Αλοννήσου, χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα υπαρκτού επιχειρηματία του νησιού, ανέφεραν ότι κατέθεσαν 3.000 ευρώ αντί 300 πάλι για κράτηση δωματίου και ζήτησαν τα 2.700 ευρώ πίσω, αποστέλλοντας επίσης πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης σε Τράπεζα. Επικοινώνησαν με υπεύθυνο πέμπτου ξενοδοχείου και του δήλωσαν ότι κατέθεσαν 4.750 ευρώ στον λογαριασμό για κράτηση δωματίου αντί 475 που αυτό κόστιζε και ζήτησαν πίσω τις 4.275, ενώ στο τέλος επικοινώνησαν με διευθύνοντα σύμβουλο ξενοδοχείου και αυτή τη φορά συστήθηκαν ως ο γιος του γνωστού επιχειρηματία της Αλοννήσου. Του δήλωσαν ότι κατέθεσαν στον λογαριασμό του εκ παραδρομής 4.750 ευρώ αντί 450 που έπρεπε και ζήτησαν τις 4.300 πίσω πάλι με τον ίδιο τρόπο, με τη χρήση πλαστού αποδεικτικού τραπεζικής κατάθεσης. Η 38χρονη κρίθηκε ένοχη, γιατί προσέφερε τον τραπεζικό της λογαριασμό, όπου κατέθεσαν τα χρήματα που αφαίρεσαν οι υπόλοιποι δύο καταδικασθέντες. Ο 45χρονος καταδικασθείς απολογούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν είχε ιδέα τι συνέβη και πως χρησιμοποίησαν τον τραπεζικό του λογαριασμό…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το