Τοπικά

Εξάμηνη πρακτική άσκηση για φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 

Την εξάμηνη πρακτική άσκηση σε φορείς και επιχειρήσεις για όσους φοιτητές το επιθυμούν σχεδιάζει να προωθήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με στόχο να τους φέρει ακόμη πιο κοντά στην αγορά εργασίας και να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για την αξιοποίηση των γνώσεών τους.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κάθε χρόνο 1.200 φοιτητές κάνουν για δύο μήνες πρακτική άσκηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ. Μάλιστα η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη μέχρι και το 2020.
Και πλέον θέλει να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης και για όσους αποφοιτούν. Βέβαια το εγχείρημα είναι ακόμη στην αρχική του δομή και θα απαιτηθεί λίγος χρόνος για να λάβει οριστική μορφή.
Επισημαίνεται πως δεν είναι όλα τα Τμήματα στο Πανεπιστήμιο που έχουν υποχρεωτική πρακτική άσκηση για τους φοιτητές τους.
Ο αναπληρωτής πρύτανη αρμόδιος για ακαδημαϊκά και φοιτητικά θέματα κ. Θανάσης Σφουγγάρης επισήμανε πως «κάθε χρόνο περίπου 1.200 φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Και στόχος μας είναι να αυξήσουμε το ποσοστό φοιτητών που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στον ιδιωτικό τομέα και το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 70%, ενώ το άλλο 30% κάνει πρακτική άσκηση στον δημόσιο τομέα».
Ο κ. Σφουγγάρης επισήμανε πως «στόχος μας είναι να προωθήσουμε ως Πανεπιστήμιο μια εξάμηνη πρακτική άσκηση αμέσως μετά τη λήψη του πτυχίου. Και εφόσον το πετύχουμε αυτό, θα σημαίνει ότι υπάρχει έδαφος για τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, ενώ οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προτείνουν και κάποια θέση εργασίας με πιο μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα».
Η εξάμηνη πρακτική αποτελεί στόχο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εκεί εντάχθηκε πρόσφατη εκδήλωση του Ιδρύματος.
«Ως Πρυτανική Αρχή αναλαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία για να στηρίξουμε τους φοιτητές» ανέφερε ο κ. Σφουγγάρης, ενώ ερωτηθείς για τη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί, είπε ότι αφενός μπορούν οι ίδιες επιχειρήσεις να προσφέρουν αυτές τις θέσεις εξάμηνης εργασίας μέσα από σχετική αναζήτηση αφετέρου να αναζητηθούν πόροι από το Πανεπιστήμιο για να στηρίξει την όλη πρωτοβουλία. Πάντως θα μπορούν όλοι οι φοιτητές να συμμετάσχουν στην πρακτική άσκηση ασχέτως τι αναφέρει το πρόγραμμα σπουδών του κάθε Τμήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το