Τοπικά

Εξ’ αποστάσεως διδασκαλία για εννιά Γενικά Λύκεια στη Μαγνησία

Στα εννιά ανέρχονται τα ΓΕΛ στη Μαγνησία, που δηλώνουν έτοιμα να αρχίσουν από αύριο κιόλας την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία στους μαθητές, καθότι μέλημα του υπουργείου και όλων των φορέων είναι η προετοιμασία των μαθητών, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Για το θέμα υπήρξε επικοινωνία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με τα Λύκεια μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε να διερευνηθεί, κατά πόσο είναι δυνατή η εφαρμογή της. Παράλληλα για το ίδιο θέμα χθες διεξήχθη και τηλεδιάσκεψη μεταξύ των διευθυντών Εκπαίδευσης και του υπουργείου Παιδείας.
Ο διευθυντής επικεφαλής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε πως «μέσα στο Σαββατοκύριακο επικοινωνήσαμε με όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια του Νομού, για να δούμε, πώς μπορεί να ξεκινήσει το πρόγραμμα της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που λάβαμε, εννιά ΓΕΛ δήλωσαν έτοιμα να αρχίσουν την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία, δεκατρία ανέφεραν ότι αυτό μπορεί να γίνει με προϋποθέσεις και από τέσσερα δεν λάβαμε απάντηση. Επίσης εννιά ΕΠΑΛ ανέφεραν ότι μπορεί να προχωρήσουν επίσης στην εξ’ αποστάσεως διδασκαλία».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «χθες υπήρξε για το ζήτημα τηλεδιάσκεψη με τους άλλους τρεις διευθυντές Εκπαίδευσης των θεσσαλικών Νομών, τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Θεσσαλίας κ. Δοδοντσάκη και τη γενική γραμματέα του υπουργείου κ. Γκίκα, όπου συζητήσαμε τις δυνατότητες έναρξης της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας».
Ο κ. Σαβελίδης δεν παρέλειψε να αναφέρει, πως υπάρχουν και τεχνικά ζητήματα, που ίσως δυσκολέψουν την προσπάθεια. Πρώτον, δεν έχουν όλοι οι μαθητές, είτε στην περιφέρεια, είτε στον Βόλο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σύνδεση με το διαδίκτυο. Δεύτερον, απαιτείται ταχεία επιμόρφωση των καθηγητών σε τέτοιου είδους διδασκαλία και τρίτον υπάρχει κίνδυνος να πέσει το σύστημα. Πάντως σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, στόχος είναι από αύριο Τετάρτη, κάποια Λύκεια να ξεκινήσουν την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία, ενώ στην Καρδίτσα, αυτό μπορεί να γίνει και από σήμερα. Πάντως υπάρχουν ελάχιστα σχολεία, όπως το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου από την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν μέσω των ψηφιακών πλατφορμών την αποστολή ασκήσεων στους μαθητές τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το