Τοπικά

Έβαλε αγγελία για το κινητό και «έφαγε» από Βολιώτισσα 200 ευρώ

 

Ερήμην καταδικάστηκε 51χρονος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, κάτοικος Κορινθίας, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, για συνέργεια σε διαδικτυακή απάτη.
Ο αλλοδαπός εξαπάτησε 19χρονη από τη Νέα Αγχίαλο που πουλούσε κινητό τηλέφωνο και αντί να της στείλει προκαταβολή, όπως της είπε πει τηλεφωνικά, της απέσπασε κωδικούς και μέσω της υπηρεσίας «Λεφτά στο Λεπτό» της πήρε ποσό ύψους 200 ευρώ. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και καταδικάστηκε, χωρίς να εμφανιστεί στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 30 Μαΐου 2021, η νεαρή που διαμένει στη Νέα Αγχίαλο έβαλε μικρή αγγελία σε ιστότοπο αγοράς και πώλησης διάφορων αντικειμένων για το κινητό της τηλέφωνο έναντι 450 ευρώ.
Ο αλλοδαπός επικοινώνησε μαζί της, δηλώνοντάς της το ενδιαφέρον του και δίνοντάς της ελληνικό όνομα. Έτσι συμφώνησαν να της στείλει 200 € προκαταβολή, μέσω της συγκεκριμένης τραπεζικής υπηρεσίας. Ο 51χρονος κατάφερε να αποσπάσει τους κωδικούς της κοπέλας και έκανε ανάληψη 200 ευρώ από ΑΤΜ στην περιοχή του Κιάτου Κορινθίας. Ο κατηγορούμενος ταυτοποιήθηκε μέσω του τηλεφώνου του, ενώ φαίνεται πως εξυπηρετούσε τρίτο πρόσωπο, που είχε δώσει τον αριθμό του, για να κάνει τη συνεννόηση με το θύμα της απάτης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το